Είμαι γλυκατζού, τι να κάνουμε;  - AllYou.gr

Search

 

Είμαι γλυκατζού, τι να κάνουμε; 

Τα cupcakes που σου έγιναν μανία

19 Μαρτίου 2019
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν φταίω εγώ. Αυτό το Instagram με έχει καταστρέψει, και τα τηλεοπτικά show μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. 

Γιατί το ξέρω. Είμαι επιρρεπής στις γλυκιές γεύσεις. Είναι στιγμές που πεθαίνω για ένα γλυκό, κι ας είναι μια κουταλιά πραλίνας φουντουκιού. «Μια κουταλιά» είπα; Οκ, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το (λερωμένο με σοκολάτα) δάκτυλό μας. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια μετριοπαθής κατανάλωση γλυκών όχι μόνο δεν είναι απαγορευτική αλλά επιβάλλεται κιόλας στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. 

Μήπως εσύ όμως ξεφεύγεις; Μήπως η ζάχαρη έχει γίνει το ναρκωτικό σου;

Ξεκινάς το πρωί με 1-2 φετούλες ζεστό ψωμάκι με λίγη μαρμελάδα. Ο καφές σκέτος, πάλι καλά.
Νιώθεις τέλεια. Μόνο που μετά από λίγη ώρα επιθυμείς σφόδρα κατιτίς γλυκό. Τρως λίγο γλυκό του κουταλιού που έχει ξεμείνει περιέργως στο βάζο που σου έδωσε η μάνα σου. 

Το απόγευμα, ε, ναι, το απόγευμα, δεν θα φας κάτι γλυκό; Μια μπαρίτσα χαλβά, ένα κομματάκι σοκολάτα, μια πάστα φλώρα, βρε αδερφέ, εάν έχεις βγει βόλτα. Θα φας. 

Και φτάνουμε στο βράδυ. Αυτό που σε βρίσκει στον καναπέ, να κάνεις swipe up στο Insta, και σε πιάνει μια λιγούρα, ούτε έγκυος να ήσουν. 

Φίλη, να σου πω κάτι; Έχεις πρόβλημα εθισμού. Δεν είσαι απλά γλυκατζού. Και κάπως πρέπει να το κοντρολάρεις γιατί η ζάχαρη όσο γλυκιά είναι, τόσο καταστροφική μπορεί να γίνει για την υγεία σου. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: To eat or not to eat?

Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα

Ημικρανία Alert!

Αυτές τις 3 τροφές πρέπει να αποφύγεις, για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο