Skip to main content

FOOD

Εurovision: Τα 3 top snacks από το Ισραήλ

...που πρέπει να έχεις έτοιμα μέχρι τον αποψινό ημιτελικό!


Νίκος Κοντομήτρος

Απόψε ταξιδεύουμε στο Ισραήλ. Μέσω της οθόνης. Κάτι είναι και αυτό. «Καπετάνιοι» στο ταξίδι μας αυτό, δύο ταλαντούχα κορίτσια, η Katerine Duska και η Τάμτα.

Και επειδή, εμείς, θέλουμε να το ζήσουμε λίγο παραπάνω, σου έχω 3 snacks, με καταγωγή Ισραηλινή, σε περίπτωση που θες να μη φας απλά ποπ-κορν και πίτσα.

#1 Φακές με ταχίνι και κύμινο

Είναι superfood. Και ένας εναλλακτικός τρόπος να φας τις φακές. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θέλει ούτε μία ώρα από το χρόνο σου. Απλά, ετοίμασε τις φακές (όπως, ακριβώς, συνηθίζεις) και βάλε το τηγάνι στο μάτι. Εκεί, θα ρίξεις κομμένη ντομάτα, μαϊντανό, ταχίνι, λεμόνι, λάδι και φυσικά… κύμινο. Μπόλικο.

#2 Πατατοσαλάτα (της Ρουθ)

Χρειάζεσαι: μερικές βραστές πατάτες, τις οποίες, μετά θα κόψεις σε μικρά κομμάτια, λίγο καλαμπόκι, πολλά καυτερά μπαχαρικά, κρεμμύδι, λίγη μουστάρδα και μαγιονέζα. Η κατάλληλη συντροφιά για κάθε σου γεύμα.

#3 Χούμους

Θα μπορούσε να λείπει η πιο διαδομένη ανατολίτικη συνταγή από το αποψινό menu; Φυσικά και όχι. Απαντώ. Αν έχεις ρεβίθια στο σπίτι, ξεκίνα τις ετοιμασίες. Λίγο λάδι, αρκετό λεμόνι, φυσικά, αγαπημένα μπαχαρικά, πάπρικα και κύμινο και είσαι έτοιμη!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός