Ημικρανία Alert! - AllYou.gr

Search

 

Ημικρανία Alert!

Αυτές τις 3 τροφές πρέπει να αποφύγεις, για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο

> FOOD ::
07 Ιουνίου 2019
Συντάκτης : Νίκος Κοντομήτρος

Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν αντέχω, στην καθημερινότητα μου, είναι οι ημικρανίες. Και, δυστυχώς, μου συμβαίνουν κάθε μέρα. Και ίσως περισσότερο από μία φορά. Δραματική η κατάσταση.

Χθες, λοιπόν, μιλώντας με μία φίλη μου, διατροφολόγο, βρέθηκα μπροστά σε μία τρομερή ανακάλυψη. Ήξερες ότι κάποιες τροφές επιδεινώνουν τον πόνο που προκαλούν οι ημικρανίες;

Αν όχι, τότε ευτυχώς που διαβάζεις αυτό το κείμενο, γιατί έμαθα τις 4 τροφές που κάνουν το κεφάλι σου «καζάνι». Και τις μοιράζομαι μαζί σου:

#1 Σοκολάτα

Και όμως. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, η φαινυλαιθυλαμίνη και τα φλαβονοειδή, δύο ουσίες που βρίσκονται στη σοκολάτα, μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες. Αν είσαι, ειδικά, επιρρεπής στον… πονοκέφαλο, τότε να ξέρεις ότι δεν αποτελεί και την καλύτερη επιλογή.

#2 Κινέζικο

Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) είναι ένα αμφιλεγόμενο ενισχυτικό γεύσης που προσθέτουν σε πολλά κινέζικα εστιατόρια. Επίσης, το κινέζικο φαγητό περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες αλατιού και ζάχαρης, κάτι που σε συνδυασμό με το MSG, μπορεί να κάνει το κεφάλι σου να υποφέρει.

#3 Αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά είναι ένας από τους πιο κλασικούς λόγους που έχουμε πονοκέφαλο. Αν και επιστημονικά, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί από ποιο ποτήρι και μετά, παθαίνεις ημικρανίες, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι ακόμα και το πρώτο ποτηράκι μπορεί να κάνει τη ζημιά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Baby, It's Too Hot Outside!

Τα Dos και Dont's για να επιβιώσεις από τον καύσωνα