Skip to main content

FOOD

Κάνε την πατάτα την τηγανιτή πιο... υγιεινή!

4 δοκιμασμένα μυστικά που θα σε σώσουν


Νίκος Κοντομήτρος

Είναι το πιο αγαπημένο σου snack. Το λατρεμένο συνοδευτικό που πάει με όλα. Και, όχι άδικα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα αρχίζει όταν συνειδητοποιείς ότι όσο νόστιμη είναι, άλλες τόσες θερμίδες έχει.

Δε θέλω άγχος, δε θέλω εντάσεις. Και αυτό, γιατί σήμερα σου έχω 4 μυστικά (εφαρμοσμένα και δοκιμασμένα από μένα), τα οποία θα κάνουν την πατάτα την τηγανιτή πιο υγιεινή.

#1 Ρίξε στα χαμηλά τη θερμοκρασία τηγανίσματος

Ναι, το ξέρω ότι θα σου φάει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο… χρόνος. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο περισσότερη ποσότητα λαδιού απορροφάται στις πατάτες. Άρα, και περισσότερες θερμίδες στον οργανισμό σου.

#2 Πρόσεξε το λάδι που χρησιμοποιείς

Η μαμά σου, σίγουρα, θα τηγάνιζε τις πατάτες σε ηλιέλαιο. Ωστόσο, εάν θες να κάνεις το φαγητό σου λίγο πιο ελαφρύ, τότε επίλεξε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. SOS Tip: Μη ξεχνάς σε κάθε τηγάνισμα, να αλλάζεις το λάδι.

#3 Κόψε τις πατάτες σου χοντρές

Μπορεί να σου φανεί αστείο, αλλά, σύμφωνα με έρευνες, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Ήξερες, αλήθεια, ότι οι ψιλοκομμένες πατάτες περιέχουν διπλάσιο ποσοστό λίπους σε σύγκριση με τις χοντροκομμένες; Με άλλα λόγια, χοντρές πατάτες all the way.

#4 Χρησιμοποίησε μπόλικο χαρτί

Ή αλλιώς μην τις βάλεις κατευθείαν από το τηγάνι στο πιάτο. Βγάλε ένα μπολ, χρησιμοποίησε μπόλικο χαρτί, ρίξε τις πατάτες και άφησε τις για 2-3 λεπτά, προκειμένου όλο το λάδι να απορροφηθεί στο χαρτί.

Και καλή μας απόλαυση!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη