Πες μου τι έφαγες, να σου πω τι όνειρο θα δεις! - AllYou.gr

Search

 

Πες μου τι έφαγες, να σου πω τι όνειρο θα δεις!

Ήξερες ότι η διατροφή σου καθορίζει αν θα δεις sweet dreams ή εφιάλτες;

> FOOD ::
15 Ιουνίου 2019
Συντάκτης : Νίκος Κοντομήτρος

Σίγουρα, θα έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο βλέπεις άσχημα όνειρα. Τι τα προκαλεί. Τι τα δημιουργεί στον εγκέφαλο σου. Σίγουρα, επίσης, θα πιστεύεις ότι είναι αποκλειστικά θέμα άγχους.

Ήξερες, όμως, ότι, εν τέλει, η διατροφή σου, μέσα στην ημέρα, επηρεάζει, σε πολύ σημαντικό βαθμό, το είδος και την ποιότητα των ονείρων που θα δεις;

Σύμφωνα, με μία πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια:

#1 Αν καταναλώνεις κορεσμένα λίπη που δυσχεραίνουν την πέψη ή τρως πολύ το βράδυ, τότε ετοιμάσου για σκοτεινά όνειρα και εφιάλτες.

#2 Αν προτιμάς τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β, όπως, όσπρια, ξηρούς καρπούς, κρέατα, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, τότε ετοιμάσου για όνειρα με περίεργη πλοκή και, ολίγον τι, ακαταλαβίστικα.

#3 Αν είσαι λάτρης του πικάντικου, τότε να είσαι έτοιμη για το πιο έντονο όνειρο της ζωής σου, αφού η θερμότητα από τα μπαχαρικά ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσφορία. Η δυσφορία, με τη σειρά της, λειτουργεί στο υποσυνείδητο και μπορεί να καταλήξει σαν ιδιαίτερα έντονο όνειρο.

#4 Αν πάσχεις από υπογλυκαιμία ή έχεις χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τότε να ξέρεις, ότι μόλις κλείσεις τα μάτια σου, θα συμμετάσχεις στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής σου, αφού, ο εγκέφαλός σου δίνει εντολή με έκκριση αδρεναλίνης να εκλυθεί αποθηκευμένη γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος.

#5 Last but not least! Αν δεις όνειρα με φαγητά, τότε να ξέρεις πως είτε πεινάς πάρα πολύ είτε τη στιγμή, που κοιμάσαι, κάποιος μέσα στο σπίτι μαγειρεύει και η μύτη σου «έπιασε» αυτή τη μυρωδιά.

Sweet Dreams!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Baby, It's Too Hot Outside!

Τα Dos και Dont's για να επιβιώσεις από τον καύσωνα