Skip to main content

FOOD

Choose the Dark

Eχει Chocolate festival μτφρ. μην αντιστέκεσαι στην σοκολάτα!



Βελούδινη υφή, άρωμα που σε σαγηνεύει, ακαταμάχητη γεύση. Λιώνει ανάλαφρα στο στόμα και νιώθεις ευτυχισμένη. Σκούρα, λευκή, με φουντούκια ή φράουλα, σε πλάκες ή σε μικρά κιβάκια, στην μορφή ζεστού ροφήματος με σαντιγί ή χωρίς. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στον γλυκό αυτό πειρασμό της σοκολάτας; Σίγουρα κανείς! Στους Chocolovers ανήκουμε και εμείς, για αυτό με σύμμαχο μας την επιστήμη, απενοχοποιούμε την γλυκιά αυτή αμαρτία βρίσκοντας 5 καλούς λόγους να τρως κάθε μέρα σοκολάτα.

 

 

  1. Σοκολατοθεραπεία. Όχι όχι δεν θα την αλείψεις πάνω σου μην φοβάσαι! Θα βάλεις στην διατροφή σου 30γραμμάρια σοκολάτας κάθε μέρα, αφού θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, περιορίζοντας το άγχος σου. Κι όμως, η σοκολάτα βοηθάει στην μείωση των επιπέδων κορτιζόλης (η ορμόνη που παράγει στρες) στο αίμα σου.
  2. Choose the Dark. Το ήξερες ότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετά πολύτιμα ιχνοστοιχεία όπως ψευδάργυρο, κάλιο, σελήνιο; Ναι ναι, είναι αλήθεια. Όπως αλήθεια είναι ότι η μαύρη σοκολάτα καλύπτει μεγάλο μέρος της ημερήσιας δόσης σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Δεν το λέμε εμείς, οι ειδικοί!  
  3. Σοκολάτα για όνειρα γλυκά. Έρευνες έχουν δείξει πως ένα κομματάκι σοκολάτας πριν κοιμηθείς, σε βοηθάει να κοιμηθείς καλύτερα και μειώνει την όρεξη σου για γλυκό την επόμενη μέρα. 
  4. Because I’m happy. Η σοκολάτα είναι ευτυχία και δεν πιστεύω ότι υπάρχει εκεί έξω έστω και ένας που να ισχυρίζεται το αντίθετο. Μετά από έναν καβγά, έναν χωρισμό, μια αγχωτική μέρα, η σοκολάτα είναι η θεϊκή τροφή που μόλις λιώσει στο στόμα μας αυτόματα νιώθουμε την γλυκιά απόλαυση που μας φτιάχνει την διάθεση. 
  5.  Last but not least. Σοκολάτα και σεξ. Το ένα φέρνει το άλλο και όχι δεν το υποκαθιστά. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στην Ιταλία, οι γυναίκες που καταναλώνουν σοκολάτα καθημερινά εκδηλώνουν αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, έχουν ανεβασμένη λίμπιντο και βιώνουν μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση. Αποδεδειγμένα λοιπόν η σοκολάτα είναι αφροδισιακή αφού περιέχει  τρυπτοφάνη (η οποία πυροδοτεί την ερωτική διέγερση) και φαινυλαιθαναμίνη (η οποία απελευθερώνεται όταν ερωτευόμαστε). 

Σταμάτα λοιπόν να νιώθεις τύψεις με κάθε μικρή σοκολατολιχουδιά. Και αν θέλεις να ζήσεις για λίγο σαν τον Willy Wonka, το Chocolate fest σε περιμένει στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. Σοκολάτες σε όλα τα χρώματα και τα μεγέθη, γλυκά σοκολατένια με περιέργους συνδυασμούς και ένα τεράστιο σιντριβάνι σοκολάτας θα σε παρασύρει στην απόλυτη αμαρτία. Εξαιρετικοί επαγγελματίες έχουν ετοιμάσει και θα ετοιμάζουν τους πιο γλυκούς παραμυθένιους πειρασμούς για να σε μαγέψουν. Αφεθείτε λοιπόν στην πιο αθώα και ταυτόχρονα κολασμένη απόλαυση της ζωής. Την σοκολάτα. 

 

 

Cover photo credits: Shaun the grime lover (Flickr)

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson