Skip to main content

FOOD

#Slowcal: Το αργό κίνημα των τροφίμων - Αναπροσανατολισμός στο τι τρώμε

"Πραγματική τροφή" - η στρατηγική που  έχει μια άλλη οπτική στην πολυτελή διατροφή



Χρειάζομαι μια αργή ποιότητα ζωής που είναι πιο συνειδητή και βιώσιμη

Μια ελιτίστικη οπτική σε θέματα πρωινού και lux τραπεζοκομίας αποτάσσεται τώρα το ένα και μοναδικό μήλο της Χιονάτης για το πρωί και δηλώνει πως, μπορεί η λεπτότητα να μην κατάφερε να σώσει τον  κόσμο, η ηθική της βιωσιμότητας όμως σίγουρα θα τα καταφέρει. Η bio κουλτούρα στα τρόφιμα είναι η νο1 τάση που φοριέται σύνολο με την πολυτέλεια στην καθημερινότητά μας. 

Μια ονομασία προελεύσεως ελεγχόμενη με επώνυμα φυσικά βιολογικά κι επι γης ειρήνη, με φουλ βιταμινούχες προτάσεις για θηλυκούς Ποπάυ σε κυβικά Cara Delevingne. Η βιολογική βρώμη ολικής άλεσης είναι πολιτογραφημένη μόνιμα κάτοικος πλέον της ελίτ κουζίνας.  Τα βιολογικά δημητριακά κλέβουν την παράσταση των καταχωρήσεων  στην Vogue, δίπλα στ’ αρώματα των high οίκων και οι υποψιασμένοι γνωρίζουν πια πως συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς, τις λεγόμενες «λειτουργικές» τροφές που χαρίζουν ευεξία και σέβονται εσένα αλλά και το περιβάλλον.

Η bio βρώμη αντικαθιστά επάξια τις θηλυκές συζητήσεις για το καινούργιο άρωμα του Μυγκλέρ τις πούδρες και τα eye liner της Σανέλ.  

Ο ταχύς ρυθμός της παγκοσμιοποίησης της ζωής και το υψηλό επίπεδο των αποβλήτων στη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία έχουν δημιουργήσει ένα αντίθετο ρεύμα που επιδιώκει να εξουδετερώσει αυτές τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής ενός ατόμου.

Αντανακλά την επιθυμία ή την ανάγκη για ποιοτική κατανάλωση, στην οποία η ισορροπία απόλαυσης και η βιωσιμότητα είναι απόλυτα δυνατά. Το Slowcal συνδέεται με το “αργό” με την προσπάθεια να ανακτήσουμε το χρόνο για τον εαυτό μας και το φαγητό καθώς και με τους ντόπιους, δίνοντας μεγαλύτερη αξία σε ό,τι προέρχεται από το κοντινό περιβάλλον και από τη γη εν δυνάμει.

Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν και δεν  “τρώνε επιστήμη": Τα πραγματικά τρόφιμα είναι η επόμενη μεγάλη τάση, λένε τώρα οι αναλυτές  της βιομηχανίας τροφίμων βρίσκοντας σε απόλυτη συμφωνία τους απανταχού διατροφολόγους. Η μεγαλύτερη μάζα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ενεργό διατροφή επηρεάζεται από τις ευρύτερες τάσεις των καταναλωτών που θέλουν τα τρόφιμα να είναι πιο φυσικά, λιγότερο επεξεργασμένα και χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Αυτό είναι σύμφωνα με τους ειδικούς  ότι η πραγματική τροφή είναι η επόμενη bio βερσιόν στο πιάτο μας, καθώς οι καταναλωτές επιδιώκουν να παρεκκλίνουν από την εκδοχή του πρωινού "σφολιατοειδή για να χορτάσω" και γενικότερα το αδιάφορο χωρίς ουσία πρωινό. Η φυσικότητα στα συστατικά είναι το ρεύμα της βιομηχανίας που βλέπει την επιταχυνόμενη ανάπτυξη. 

 

Καθαρή ετικέτα και bio προϊόντα

Η καθαρή ετικέτα και μια επώνυμη λίστα συστατικών έχουν από καιρό επιστρατευτεί ως οι επικρατούσες τάσεις της βιομηχανίας θρέψης.

Αν λοιπόν αναζητάς διαρκώς ακόμα πιο φυσικές ή βιολογικές επιλογές για να ξεκινήσεις την ημέρα σου η απάντηση είναι: Τα δημητριακά ολικής άλεσης FITNESS® της Nestlé που καινοτομούν και φέρνουν κοντά σου τα νέα FITNESS® BIO, τα πρώτα επώνυμα βιολογικά δημητριακά με τη σφραγίδα ποιότητας του #1 brand της κατηγορίας!

Ετσι, ο τομέας καταναλωτών bio ειδών διατροφής έχει δύο πλευρές. "Πρώτον, υπάρχουν άνθρωποι που παραδοσιακά αγόραζαν ποιοτικά  προϊόντα διατροφής και θέλουν το πιο αποτελεσματικό συστατικό για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, όπως φυτικές ίνες, χωρίς φοινικέλαιο και συντηρητικά”, λέει. Η άλλη πλευρά είναι εκείνοι που θέλουν φυσικά, ελάχιστα μεταποιημένα προϊόντα, σύμφωνα με τις ευρύτερες καταναλωτικές τάσεις. Και οι δύο πλευρές όμως αναζητούν και την καλή γεύση στο κουτάλι τους. Τι καλύτερο απ’ τα νέα, λαχταριστά FITNESS® BIO σε δύο μοναδικούς συνδυασμούς: FITNESS® BIO με Βρώμη και FITNESS® BIO με Βρώμη & Σοκολάτα, με κομματάκια βιολογικής βέλγικης σοκολάτας για να έχει τη μέρα σου με τη γεύση που αγαπάς!

 

Όλες οι νέες διατροφικές απόψεις για το 2020 συμφωνούν ότι το «Slowcal» θα είναι η κυρίαρχη τάση στη διατροφή. Μια τάση απ’ την μια απαιτητική, που αναζητά μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ευθύνη σχετικά με τον αντίκτυπο της κατανάλωσης τροφίμων στον προσωπικό, κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό τομέα. Απ’ την άλλη όμως κι εξόχως ανταποδοτική για εμάς. 

Επιδιώκει ποιοτική πρωτίστως bio κατανάλωση στην οποία όμως κυριαρχεί η απόλαυση, η ισορροπία, η βιωσιμότητα και η προσβασιμότητα σε ποιοτικά καθημερινά προϊόντα.

Για όσους θα ήθελαν να βρουν κάποιο «μεσαίο έδαφος» ανάμεσα στις διακυμάνσεις μιας χορτοφαγικής ή vegan διατροφής, αφενός, και τις μερικές φορές μεταμορφωμένες εκδοχές της μεγάλης γεωργίας, ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί), συσκευασμένα τρόφιμα, και fast food, από την άλλη, η νέα τάση στην διατροφή μπορεί να είναι μια ικανοποιητική εναλλακτική λύση για να αντανακλά και να επιλέγει αυτό που τρώτε και πώς το τρώτε. 

Η προοπτική της bio τροφής μας ωθεί να επιστρέψουμε στη γη, να καλλιεργήσουμε και να καταναλώσουμε φυτά, σπόρους και φύτρα που καλλιεργούνται τοπικά, με πρακτικές που υποστηρίζουν βιώσιμες καλλιέργειες και επώνυμες επιχειρήσεις.

Το πρωινό υπολογισμένο πλέον ως χρόνος να απολαύσουμε το φαγητό ως δραστηριότητα που συνεπάγεται τη σύνδεση με άλλους, την ευαισθησία και την ευελιξία. 

Οι προβολείς βρίσκονται επάνω στο ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα τρόφιμα που τρώνε, πώς γεύονται και πώς οι επιλογές του καθενός για φαγητό επηρεάζουν τον υπόλοιπο κόσμο ». Το κίνημα πήρε την κουζίνα ως σημείο εκκίνησης για την ανάκτηση των πραγμάτων που έχουν σημασία: συμπόνια, ομορφιά, κοινότητα και αισθησιασμό. Το νέο μανιφέστο υιοθέτησε το καθολικό δικαίωμα να έχει και να τρώει τροφή που είναι καλή (υψηλής ποιότητας και νόστιμη), καθαρή (φυσική και περιβαλλοντικά συνειδητή). 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;