Skip to main content

FOOD

Το νούμερο ένα μυστικό της απώλειας βάρους είναι...

...η υιοθεσία ενός σκύλου, όπως επιβεβαιώνει και η επιστήμη.


Γεωργία Κοντού

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν διαπιστώσει από πρώτο χέρι ότι οι καθημερινές βόλτες με τον τετράποδο φίλο τους μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά τη σιλουέτα τους. Τώρα αυτό το γεγονός πιστοποιείται και από την επιστήμη. Μια ανασκόπηση του 2013 πάνω σε διάφορες μελέτες που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν σκύλο ασκούνται, κατά μέσο όρο, μία ώρα επιπλέον την εβδομάδα. 

Mια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων προσπάθησε πρόσφατα να επαληθεύσει την -πιθανή- επίδραση ενός σκύλου στο βάρος και του ιδιοκτήτη αλλά και του ίδιου του ζώου. Επιστράτευσε λοιπόν 32 ιδιοκτήτες σκύλων, επισκέπτες μιας κτηνιατρικής κλινικής στο Μέριλαντ, σε ένα ασυνήθιστο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Όλοι οι εθελοντές του πειράματος ήταν υπέρβαροι και παχύσαρκοι - και οι άνθρωποι και τα σκυλιά. Οι μισοί ενημερώθηκαν από έναν κτηνίατρο να παρακολουθήσουν τη διατροφή και την υγεία του σκύλου τους. Οι υπόλοιποι, ότι ο σκύλος τους ήταν υπέρβαρος και πως χρειαζόταν περισσότερη άσκηση. Οι τελευταίοι κλήθηκαν, επίσης, να βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους τουλάχιστον για 30 λεπτά καθημερινά.

Τρεις μήνες αργότερα, όλοι οι εθελοντές της δεύτερης ομάδας, οι οποίοι πήγαιναν κάθε μέρα βόλτα το σκύλο τους, είχαν χάσει κιλά, το ίδιο και το κατοικίδιό τους. Το πιο εντυπωσιακό είναι όμως ότι ακόμη και οι εθελοντές της πρώτης ομάδας, που είχαν δεχτεί μια απλή σύσταση, είχαν δει αποτέλεσμα στο βάρος τους - και σε εκείνο του σκύλου. Το συμπέρασμα; "Η αγάπη και το ενδιαφέρον για ένα σκύλο μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για άσκηση", όπως έγραψε ο Capt. Mark B. Stephens M.D., καθηγητής Οικογενειακής Ιατρικής σε άρθρο στην επιθεώρηση Anthrozoös. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση να υιοθετήσουμε ένα ζώο απλώς ως... εργαλείο άσκησης.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!