Skip to main content

FOOD

Celebrities που δηλώνουν vegan

O  βιγκανισμός κερδίζει όλο και περισσότερο το Χόλιγουντ


Ζωή Γκόρου

Πέρα από το ηθικό κομμάτι της σφαγής ζώων για την παραγωγή κρέατος, οι περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι ο βιγκανισμός, ή πιο συγκεριμένα η διατροφή η βασισμένη στη χορτοφαγία με την αποχή από το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα παράγωγά τους, αποτελεί μία πράξη που βοηθά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Η βιομηχανία κρέατος καταναλώνει φυσικές πηγές ενέργειας της γης και σπάει την ισορροπία.

Το Χόλιγουντ έχει πάρει θέση εδώ και μία δεκαετία. Πρωτοστατεί, με όλο και περισσότερους αστέρες να δηλώνουν ότι είναι βίγκαν.  Κάποιοι από αυτούς έχουν περάσει και στο επόμενο στάδιο, στη φάση του ακτιβισμού, κάνοντας καμπάνιες ευαισθητοποίσης σε μια κοινωνία που ακόμα υπερ-καταναλώνει κρέας. 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση αποτελούν ένα ηθικό οικολογικό μήνυμα για όλους μας. Ας δούμε κάποιους από αυτούς:

Joaquin Phoenix

O φετινός διεκδικητής του 'Οσκαρ 'Α Αντρικού Ρόλου για την ταινία Joker, είναι ένας ακτιβιστής του βιγκανισμού. Η ανάρτησή του στο instagram, όπου το μισό του πρόσωπο είναι ένα κoτόπουλο, έγινε viral.

https://www.instagram.com/p/B7NxArrlaYK/

Natalie Portman

Από το 2009 που η Νatalie Portman έγινε vegan, δεν σταματά να μιλά για το πόσο σημαντική ήταν αυτή η επιλογή για τη ζωή της και τη συνείδησή της. 'Εχει δηλώσει ότι έφτασε σε αυτή την απόφαση αφού διάβασε το βιβλίο Eating Animals του Safran Foer.

https://www.instagram.com/p/B68iguVDs8B/

Jessica Chastain

Το 2012 η κοκκινομάλλα ηθοποιός κέρδισε τον τίτλο της πιο sexy Vegetarian Celeb! Εδώ, σε εκπομπή του Βρετανού σεφ Jamie Oliver, με vegan εδέσματα.

https://www.instagram.com/p/BntrvvlhqWG/

Tobey Maguire

Ο Spiderman της καρδιάς μας δεν είναι στα social media! Ούτε κρέας τρώει, από το 2009. Ακόμα ένας λόγος (ή και δύο) για να τον ερωτευθείς!

https://www.instagram.com/p/BeAy1E_FJiO/

Michelle Pfeiffer

Απ' ότι φαίνεται ο βιγκανισμός ομορφαίνει. 'Ετσι εξηγείται η λάμψη της ageless καλλονής, που έχει επιλέξει να κάνει μία vegan διατροφή.

https://www.instagram.com/p/BzoXkToJX0G/

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός