Skip to main content

FOOD

S.O.S. Επίπεδη κοιλιά λίγο πριν την παραλία

Σε ποιες τροφές πρέπει να πεις αντίο για άμεσο αποτέλεσμα;

 



 

Σβήνοντας μια μια τις ημέρες από το ημερολόγιο, συνειδητοποιείς πως σε 4 περίπου μέρες οι διακοπές σου θα είναι επιτέλους πραγματικότητα και ότι το μαγιό σου σε καλεί. Βέβαια, εκεί που τις περίμενες πως και πως, ξαφνικά σε πιάνει μια αναστάτωση να το πω, πανικός να το θέσω, σφίξιμο στην καρδιά ίσως, κάτι τέτοιο τέλος πάντων, γιατί συνειδητοποίησες πως αυτό που σε πιέζει αυτή την στιγμή, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο η κοιλίτσα που είναι σαν καραμελίτσα και είναι λίγο πιο φουσκωμένη το τελευταίο διάστημα. Σίγουρα, μερικές ασκήσεις last minute, όπως ροκανίσματα, σανίδα, ανυψώσεις ποδιών, θα βοηθήσουν σημαντικά στο να επαναφέρεις την κοιλιά σου στα ίσια της, όμως μην ξεχνάς πως η διατροφή συνδέεται άμεσα με το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

 

 

Για αυτόν ακριβώς το λόγο και επειδή έχεις ακόμα μερικές μέρες μπροστά σου μέχρι να βγεις στην παραλία ξέγνοιαστη ή επειδή θέλεις να βάλεις τέλος πάντων το αγαπημένο σου φόρεμα μεθαύριο το βράδυ, πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις τις παρακάτω τροφές, για άμεσο αποτέλεσμα. Και πίστεψέ με, η επίπεδη κοιλιά θα επανέλθει σύντομα, βγάζοντάς σε ασπροπρόσωπη τις στιγμές που θέλεις.

Απέφυγε λοιπόν:

Τροφές υψηλής περιεκτικότητα σε νάτριο: Κοινώς απέφυγε φαγητά πλούσια σε αλάτι (τυποποιημένα κυρίως), τέτοια είναι τα αλλαντικά, τα τυριά, διάφορα αλμυρά σνακ, το φυστικοβούτυρο, κονσέρβες, αλμυροί ξηροί καρποί, καπνιστά κρέατα και ψάρια, όπως επίσης και τα παστά.

Τα γαλακτοκομικά: Τυρί, γάλα, γιαούρτι, milkshake που περιέχουν λακτόζη, προκαλούν αρκετά συχνά προβλήματα στην πέψη με αποτέλεσμα  να νιώθεις την κοιλιά σου σφιχτή και πρησμένη.  

 

 

Τις πατάτες: Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε άμυλο προκαλεί κατακράτηση υγρών και αέρια στην κοιλιά. Ειδικά αν είναι και τηγανιτές, το τηγανισμένο λάδι επιβαρύνει επιπλέον την κατάσταση αλλά και το στομάχι σου.

Οποιαδήποτε μορφή junk food: Γενικά πρέπει να τα αποφεύγουμε, αφού τα trans λιπαρά που περιέχουν δεν βοηθούν καθόλου στην διατήρηση της υγείας του οργανισμού. Στην προκειμένη περίπτωση, απέφυγε βαριά  γεύματα, όπως πίτσες, σουβλάκια, burgers, τα οποία  μπλοκάρουν τον μεταβολισμό.

 

 

Τα όσπρια: Όλοι γνωρίζουμε πως τα φασόλια, εκτός από αέρια, προκαλούν και φοβερό πρήξιμο στο έντερο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή τα περισσότερα όσπρια (φακές, ρεβίθια, edamame, φάβα κλπ κλπ) περιέχουν ραφινόζη που προκαλεί εντερικά αέρια. Μείνε μακριά τους λοιπόν σε τέτοιες στιγμές.

Την μαγιονέζα: Αν μπορείς να την περιορίσεις εντελώς από την διατροφή σου, καλό σε εσένα θα κάνεις, αλλιώς απέφυγε την οπωσδήποτε αν σε δυο-τρεις μέρες θέλεις να βάλεις μαγιό. Η μαγιονέζα εκτός από θερμιδική βόμβα, περιέχει υψηλές ποσότητες λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου. Ένας αρκετά κακός συνδυασμός για την επίπεδη κοιλιά σου.  

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελένη Πετρουλάκη: Βραδινή έξοδος με τις κούκλες 17χρονες κόρες της

Η Μίλα και η Δωροθέα Ίβιτς μεγάλωσαν πολύ

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

CELEBS

Βίκυ Παπαδοπούλου: Σπάνια εμφάνιση με τον σύζυγό της

Πού τους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός;