Skip to main content

FOOD

Ξεφορτώσου τα κιλά των διακοπών και κέρδισε ξανά την φόρμα σου

Όχι όχι μην τρομάζεις, δεν είναι ώρα για εξαντλητικές δίαιτες



Επιστρέφοντας από τις διακοπές εκτός από γεμάτη αναμνήσεις και αέρα ανανέωσης, διαπιστώνεις πως έχεις γεμίσει και με περιττές για την σιλουέτα σου θερμίδες. Κακά τα ψέματα, στις διακοπές δύσκολα μπορείς να τηρήσεις το διατροφικό σου πρόγραμμα και να μην ενδώσεις στους γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς που θα εμφανιστούν μπροστά σου. Άλλωστε αυτές οι λιγοστές ανέμελες ημέρες διακοπής από οτιδήποτε σου θυμίζει την καθημερινότητα, χρειάζονται και στις διατροφικές συνήθειες, ειδικά αν όλο τον χρόνο ακολουθείς αυστηρά μια συγκεκριμένη διατροφή. Φυσικά καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικές με τις υπερβολές γενικότερα, αν όμως το παράκανες κι εσύ μια φορά, don’t panic δεν είσαι η μόνη. Για να επαναφέρεις την σιλουέτα σου όσο το δυνατόν πιο άμεσα, χωρίς να πρέπει να ξεκινήσεις εξαντλητικές δίαιτες, που θα σε κάνουν να πεινάς όλη την ημέρα, ακολούθησε τα παρακάτω σωτήρια tips και σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα στον καθρέφτη σου.

 

 

Αντιμετώπισε με σοβαρότητα την κατάσταση. Αρχικά πρέπει να πάρεις απόφαση πως από εδώ και πέρα ξεκινάς μια σοβαρή προσπάθεια για να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Καλά πέρασες στις διακοπές, το έριξες έξω και με το παραπάνω, όμως τώρα που επέστρεψες, θέλεις να επανέλθεις. Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αρχίσεις ακραίες διατροφές που θα έχουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματά από αυτά που επιθυμείς ή να μειώσεις εντατικά τα γεύματά σου. Χρειάζεσαι επιμονή και υπομονή πρώτα από όλα.

Απέφυγε το έτοιμο φαγητό. Και δεν εννοώ απαραίτητα και μόνο το junk food, που έτσι κι αλλιώς αποτελεί βασικό εχθρό μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής. Ακόμα όμως και τα φαγητά στα εστιατόρια πολλές φορές είναι πλούσια σε κορεσμένα και trans λιπαρά και ασφαλώς πιο θερμιδογόνα.  Επίλεξε το «σπιτικό» φαγητό που ξέρεις τι ακριβώς περιέχει και πως έχει φτιαχτεί. Ένταξε τις φυτικές ίνες στην διατροφή σου, αφού συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Δώσε βάση στις τροφές που βοηθούν την άμεση αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Τέτοιες τροφές είναι το μπρόκολο, το αβοκάντο, η κανέλα, ο κουρκουμάς, το τζίντζερ κ.α... αφού είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά και χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους, απομακρύνουν από τον οργανισμό τοξίνες ενώ καίνε άμεσα τα λίπη.

 

 

Πρόσεξε τις υγρές θερμίδες. Αναμφίβολα τα cocktails είναι ο καλύτερος φίλος του καλοκαιριού και ταιριάζουν απόλυτα με αυτό. Ωστόσο όμως πρόκειται για μικρές θερμιδογόνες βόμβες αφού τα περισσότερα cocktails περιέχουν ζάχαρη, σιρόπι αγαύης και φυσικά αλκοόλ, το οποίο από μόνο του έχει αρκετές θερμίδες. Προτίμησε λοιπόν στις βραδινές σου εξόδους να καταναλώσεις μια μπύρα ή ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Γυμνάσου. Συνδύασε όλα τα παραπάνω απαραίτητα βήματα για να επαναφέρεις την σιλουέτα σου, με την γυμναστική. Βάλε στην καθημερινότητα σου την γυμναστική, ώστε να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να κάψει πιο γρήγορα κι εύκολα τις θερμίδες που καταναλώνεις. Ασφαλώς είναι σημαντικό να διατηρήσεις επαφή με την γυμναστική ακόμα και μετά την τωρινή προσπάθεια σου να χάσεις τα κιλά των διακοπών.

Cover photo credits: Nima Benati

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ