Skip to main content

FOOD

Το πραγματικό boost που χρειάζεται ο οργανισμός σου όταν η κούραση χτυπάει tilt

Αυτές είναι οι τροφές που θα σου χαρίσουν ενέργεια στην στιγμή

 



 

Συνήθως όταν αισθανόμαστε πως η κόπωση μας έχει καταβάλλει και σιγά σιγά χάνουμε κάθε απόθεμα ενέργειας, επιλέγουμε να καταναλώσουμε έναν δυνατό καφέ (ή τσάι) για να παραμείνουμε «ξύπνιοι» και παραγωγικοί. Στην ουσία όμως, με τον τρόπο αυτό δεν καταφέρνουμε απολύτως τίποτα, καθώς δεν αναπληρώνουμε την ενέργεια που χάθηκε και χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει φυσιολογικά. Ούτε πάλι έπειτα από μια εξαντλητική μέρα στην δουλειά μέσα στην υποχρεώσεις, δεν είναι φυσιολογικό να πιείς καφέ ώστε να τονώσεις τον οργανισμό σου και να συνεχίσεις την ημέρα σου. Αντί αυτού επέλεξε να εντάξεις  στην καθημερινότητα σου τις παρακάτω τροφές, που θα διώξουν την κούραση στην στιγμή και θα σε γεμίσουν και πάλι ενέργεια. Δοκίμασε τες  και θα με θυμηθείς!

 

 

Ξηροί καρποί (ανάλατοι): Δίκαια θεωρούνται super foods, αφού τα οφέλη τους είναι άπειρα. Μάλιστα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και βοηθούν ώστε ο οργανισμός να έχει περισσότερη αντοχή, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν το συνένζυμο Q10, μια θρεπτική ουσία που βοηθά στην παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό των κυττάρων.

Σπανάκι: Σίγουρα θυμάσαι τον Ποπάυ, ο οποίος συνέβαλε λίγο-πολύ στο να τρως σπανάκι σαν παιδί με μεγαλύτερη ευκολία. Το σπανάκι περιέχει μαγνήσιο, το οποίο έχει την ιδιότητα να μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια, ενώ παράλληλα, μπορεί να μειώσει σημαντικά το αίσθημα της φυσικής αδυναμίας.

Blueberries: Αυτό το είδος μούρου περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνη C και πολλά αντιοξειδωτικά, που στοχεύουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Αν πάλι δυσκολεύεσαι να τα βρεις, τα ίδια οφέλη σου προσφέρουν και τα βατόμουρα, τα σμέουρα, οι φράουλες και τα κόκκινα σταφύλια.

 

 

Χούμους: Πρωτεΐνη από τα ρεβίθια, σελήνιο από το ταχίνι, βιταμίνη C από τον χυμό λεμονιού, λιπαρά οξέα από το ελαιόλαδο. Ο απόλυτος συνδυασμός για ενέργεια και τόνωση.

Μαύρη σοκολάτα: Εκτός από την μείωση του άγχους, η μαύρη σοκολάτα δημιουργεί εγρήγορση και βοηθά στην διαύγεια του εγκεφάλου, κατευθείαν μόλις την καταναλώσεις. Η υψηλή περιεκτικότητα της σε φλαβονόλες βοηθούν τον οργανισμό σου να παραμείνει ξεκούραστος έως και τρεις ώρες. 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ