Skip to main content

FOOD

5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις τη μάχη με το άγχος

Η απάντηση βρίσκεται στο βακτήριο  Lactobacillus rhamnosus


Κατερίνα Ανδρομιδά

Μπορεί να έχεις κάνει σύστημα τις ασκήσεις αναπνοής, να μην αμελείς πια την επίσκεψη στο γυμναστήριο ούτε το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, όμως βλέπεις ότι το άγχος παραμένει εκεί αγέρωχο έτοιμο για νέες εσωτερικές μάχες. Ένα σημείο που προσπερνάμε πολύ συχνά είναι το κεφάλαιο της διατροφής. Έχουμε ρίξει όλο το βάρος σε νέες μεθόδους καταπολέμησης του άγχους και της κούρασης όπως βιταμίνες και άλλες πηγές, βγάζοντας από τη μάχη κάτι εξίσου σημαντικό, τη διατροφή!

Λένε πως η υγεία του εντέρου είναι συνεργός της ψυχικής μας ισορροπίας. Και αυτό θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ. Οποιαδήποτε στιγμή αντιμετώπισες κάποια δυσάρεστη συνθήκη με το έντερό σου, αμέσως η ψυχολογία σου έπεσε στα τάρταρα. Και επειδή οι διαταραχές του εντέρου είναι ίσως ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος λόγω των διατροφικών συνηθειών που απέχουν πολύ από το πρότυπο μίας ισορροπημένης διατροφής, είναι λογικό να φλερτάρεις κι εσύ με κάποια τέτοια διαταραχή.

Για να ξέρεις λοιπόν, οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση κρατάνε μέσα τους τα καλά βακτήρια που είναι απαραίτητα για την ιδανική ''χημεία'' του εγκεφάλου καθώς το έντερο με τον εγκέφαλο συνεργάζονται όπως είπαμε. Τροφές που περιέχουν το προβιοτικό βακτήριο Lactobacillus rhamnosus (που δεν θα θυμάσαι σε 10 δευτερόλεπτα)  είναι must για το πρόγραμμα διατροφής σου καθώς μειώνουν τη κορτιζόλη. Σε απλά ελληνικά την ορμόνη που βάζει λάδι στη φωτιά, δηλαδή στο άγχος σου! Και ποιό το αντίδοτο της κορτιζόλης; Η σεροτονίνη! 

Αναλυτικά οι τροφές που περιέχουν το θαυματουργό βακτήριο:

1. Φυσικό γιαούρτι

2. Κεφίρ

3. Μπρόκολο

4. Τουρσί

5. Σούπα μίσο

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;