Skip to main content

FOOD

Δίαιτα για χάσιμο λίπους στη κοιλιά

Πλιγούρι, bran flakes, κινόα κι άλλες τροφές είναι σύμμαχοί σου


Κατερίνα Ανδρομιδά

Αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στο σώμα και όσες ώρες κι αν πέρασες μέχρι στιγμής στο ελλειπτικό, στον διάδρομο, στο στρωματάκι και στο ποδήλατο είδες ότι η κοιλιά δύσκολα «πέφτει». Είναι εφικτό το να ξεφορτωθείς το λίπος από τα πόδια, περισσότερο δύσκολο στους γλουτούς και σχεδόν ακατόρθωτο για πολλές γυναίκες στην κοιλιά. Και η αλήθεια είναι ότι ο μοναδικός τρόπος για να αρχίσεις να έχεις ελπίδες για να συμβεί αυτό είναι αποκλειστικά κάνοντας άσκηση και ακολουθώντας σωστή διατροφή. Μπορεί να σου πάρει πάνω από έναν χρόνο για να δεις το ιδανικό αποτέλεσμα, όμως ξέρεις ότι προσπαθώντας σταθερά και με πειθαρχία, θα τα καταφέρεις.

Εκτός από συγκεριμένες τροφές και προγράμματα ασκήσεων που βοηθούν σ' αυτόν τον αγώνα, υπάρχουν και κάποιοι χρυσοί μυστικοί κανόνες σχετικά με τρόφιμα που θεωρούνται σχεδόν απαγορευτικά, εάν θες να δεις το λίπος γύρω από τη περιοχή της κοιλιάς να λιγοστεύει. Ξεκινώντας από το ξεκίνημα μίας τυπικής ημέρας, τα δημητριακά μπορεί να νιώθεις ότι σε κρατούν γεμάτη για τουλάχιστον τρείς ώρες όμως η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν βοηθάει. Γι' αυτό εναλλακτικά, προτείνουμε βρώμη ή bran flakes. Είναι εξίσου θρεπτικά και τα δύο. Αντίστοιχα, η κατανάλωση γάλατος τις πρωινές ώρες δεν βοηθάει, αλλά ενισχύει τον τυμπανισμό και κατ' επέκταση ενισχύει τη συγκέντρωση λίπους. Το γιαούρτι είναι η ιδανική εναλλακτική επιλογή.

Όσον αφορά την αιώνια συνήθεια να συνδυάζουμε κάθε φαγητό με τουλάχιστον δύο φέτες ψωμί, αυτό επίσης λειτουργεί εναντίον του σκοπού μας για περιορισμό του λίπους. Αντίθετα, η πατάτα, το κινόα, το πλιγούρι και το ρύζι είναι ιδανικές συνοδευτικές επιλογές που μας γλιτώνουν από περιττό λίπος... Άλλος ένας μύθος που αξίζει να καταρρίψουμε επιτέλους αφορά την συμβουλή που μας έδωσαν ευχή και κατάρα οι μαμάδες μας πως η επιλογή φρούτων για βραδινό γεύμα, μας χορταίνει και ταυτόχρονα κερδίζουμε στη μάχη με το λίπος.

Έχει αποδειχτεί πως τα σάκχαρα που περιέχουν τα φρούτα δεν μεταβολίζονται με τον ίδιο τρόπο που θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της μειωμένης λειτουργίας ορμονών τις νυχτερινές ώρες. Επομένως, η κατανάλωσή τους μόνο στην αποθήκευση επιπλέον σάκχαρου στο σώμα οδηγεί. Βγάζοντας από το ημερήσιο πρόγραμμα αυτές τις τροφές που ανήκουν στα αντίπαλα τρόφιμα για τον σκοπό μας, την απώλεια λίπους από τη κοιλιά, κι εντάσσοντας όλες τις εναλλακτικές τροφές θα δεις ότι δεν είναι άπιαστο όνειρο να αρχίσεις να κατεβαίνεις νούμερα σε τζιν!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

FOOD

Πεινάς συνέχεια; Μπορεί να φταίει το άγχος

Θες υδατάνθρακες όταν είσαι  στρεσαρισμένη; 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.