Δίαιτα για χάσιμο λίπους στη κοιλιά, ενόψει Πάσχα

Πλιγούρι, bran flakes, κινόα κι άλλες τροφές είναι σύμμαχοί σου

Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στο σώμα και όσες ώρες κι αν πέρασες μέχρι στιγμής στο ελλειπτικό, στον διάδρομο, στο στρωματάκι και στο ποδήλατο είδες ότι η κοιλιά δύσκολα «πέφτει». Είναι εφικτό το να ξεφορτωθείς το λίπος από τα πόδια, περισσότερο δύσκολο στους γλουτούς και σχεδόν ακατόρθωτο για πολλές γυναίκες στην κοιλιά. Και η αλήθεια είναι ότι ο μοναδικός τρόπος για να αρχίσεις να έχεις ελπίδες για να συμβεί αυτό είναι αποκλειστικά κάνοντας άσκηση και ακολουθώντας σωστή διατροφή. Μπορεί να σου πάρει πάνω από έναν χρόνο για να δεις το ιδανικό αποτέλεσμα, όμως ξέρεις ότι προσπαθώντας σταθερά και με πειθαρχία, θα τα καταφέρεις.

Εκτός από συγκεριμένες τροφές και προγράμματα ασκήσεων που βοηθούν σ' αυτόν τον αγώνα, υπάρχουν και κάποιοι χρυσοί μυστικοί κανόνες σχετικά με τρόφιμα που θεωρούνται σχεδόν απαγορευτικά, εάν θες να δεις το λίπος γύρω από τη περιοχή της κοιλιάς να λιγοστεύει. Ξεκινώντας από το ξεκίνημα μίας τυπικής ημέρας, τα δημητριακά μπορεί να νιώθεις ότι σε κρατούν γεμάτη για τουλάχιστον τρείς ώρες όμως η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν βοηθάει. Γι' αυτό εναλλακτικά, προτείνουμε βρώμη ή bran flakes. Είναι εξίσου θρεπτικά και τα δύο. Αντίστοιχα, η κατανάλωση γάλατος τις πρωινές ώρες δεν βοηθάει, αλλά ενισχύει τον τυμπανισμό και κατ' επέκταση ενισχύει τη συγκέντρωση λίπους. Το γιαούρτι είναι η ιδανική εναλλακτική επιλογή.

Όσον αφορά την αιώνια συνήθεια να συνδυάζουμε κάθε φαγητό με τουλάχιστον δύο φέτες ψωμί, αυτό επίσης λειτουργεί εναντίον του σκοπού μας για περιορισμό του λίπους. Αντίθετα, η πατάτα, το κινόα, το πλιγούρι και το ρύζι είναι ιδανικές συνοδευτικές επιλογές που μας γλιτώνουν από περιττό λίπος... Άλλος ένας μύθος που αξίζει να καταρρίψουμε επιτέλους αφορά την συμβουλή που μας έδωσαν ευχή και κατάρα οι μαμάδες μας πως η επιλογή φρούτων για βραδινό γεύμα, μας χορταίνει και ταυτόχρονα κερδίζουμε στη μάχη με το λίπος.

Έχει αποδειχτεί πως τα σάκχαρα που περιέχουν τα φρούτα δεν μεταβολίζονται με τον ίδιο τρόπο που θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της μειωμένης λειτουργίας ορμονών τις νυχτερινές ώρες. Επομένως, η κατανάλωσή τους μόνο στην αποθήκευση επιπλέον σάκχαρου στο σώμα οδηγεί. Βγάζοντας από το ημερήσιο πρόγραμμα αυτές τις τροφές που ανήκουν στα αντίπαλα τρόφιμα για τον σκοπό μας, την απώλεια λίπους από τη κοιλιά, κι εντάσσοντας όλες τις εναλλακτικές τροφές θα δεις ότι δεν είναι άπιαστο όνειρο να αρχίσεις να κατεβαίνεις νούμερα σε τζιν!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares