Skip to main content

FOOD

Πλησιάζει εξεταστική; Με αυτές τις τροφές θα απογειωθεί η μνήμη σου!

Ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνη Ε και DHA θα σε κάνουν να βαρεθείς να μετράς 10άρια


Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Ένα μας γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο όσο μεγαλώνουμε, ότι το μυστικό της επιτυχίας για τα περισσότερα πράγματα (αν όχι για όλα) που απαιτούν την επιστράτευση του πνεύματος βρίσκεται στο πιάτο μας. Η διατροφή δεν είναι κάτι συμπληρωματικό, δεν έχει αυτόν τον ρόλο της ζωής μας. Κι αν έχει αυτόν, δεν θα έπρεπε. Είναι πραγματικά η αρχή των πάντων. Τα γεύματα είναι η προϋπόθεση για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε σε όσα περιλαμβάνει μία τυπική ημέρα. Γι' αυτούς τους λόγους τάπερ, φρούτα, χυμοί, θερμοί, smoothie, καφές και ό,τι άλλο πίνεται, θα' πρεπε να έχει μία σταθερή θέση στη τσάντα μας. Οι απαιτήσεις σε διατροφική πρόσληψη ανεβαίνουν ακόμη πιο πολύ όταν έχουμε να φέρουμε εις πέρας πνευματικές εργασίες. Καλή ώρα, η εξεταστική, η διπλωματική ή οτιδήποτε που απαιτεί συγκέντρωση.

Μπέργκερ, στεφάνια πίτσας, γλυκές κρέπες και άλλες γευστικές ατασθαλίες είναι στο πρόγραμμα κάθε φοιτήτριας/ φοιτητή που σέβονται τους εαυτούς τους και πώς να μην κατέχουν τον πρωταγωνιστικό  ρόλι όταν είναι η μοναδική παρηγοριά; Όλα αυτά χρειάζονται γιατί η ευχαρίστηση είναι το απόλυτο διεγερτικό του μυαλού και κατ΄επέκταση της σκέψης, όμως δεν είναι αρκετά για να δεις τις προσπάθειές που καταβάλλεις 12 με 2 τη νύχτα, ένα βράδυ πριν δώσεις, να αποδίδουν καρπούς. Άνοιξε το σημειωματάριο στο κινητό σου και ξεκίνα να γράφεις τις τροφές που αποδεδειγμένα υπόσχονται  να σε απαλλάξουν από την αμήχανη στιγμή του Σεπτεμβρίου.

1. Ψάρια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχουν είναι ο λόγος που έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Εκτός όμως από αυτές τις ιδιότητες, συμβάλλουν στην πιο δυνατή μνήμη ενώ σε γλιτώνουν μακροπρόθεσμα από νευρολογικές διαταραχές. Θα βρεις ωμέγα-3 στη ρέγγα, στις σαρδέλες, στο τόνο και στο σολομό.

2. Αμύγδαλα

Λένε πως 10 αμύγδαλα ισοδυναμούν με ένα ποτήρι γάλα. Αυτή η πληροφορία είναι υπεραρκετή για να καταλάβουμε πόσο δυναμωτικά είναι σε συνδυασμό με την βιταμίνη Ε που περιέχουν, η οποία βοηθάει στη μνήμη ενώ σε κρατά σε πνευματική εγρήγορση. Η στατιστική θα σου φανεί παιχνιδάκι!

3. Αυγά

Μπορεί αυτό το τόσο συναρπαστικό Πάσχα να πέρασε, όμως τα αυγά αξίζουν να μείνουν στη διατροφή σου. Ο κρόκος τους, που άλλους τους αηδιάζει, κι άλλους τους συναρπάζει, περιέχει το μαγικό ωμέγα-3 λιπαρού οξέος DHA το οποίο είναι το απόλυτο διεγερτικό για τη μνήμη. Η χολίνη, ένα άλλο στοιχείο που  περιέχουν, επηρεάζει επίσης θετικά τους νευροδιαβιβαστές σου.

4.Παντζάρια

Εάν δεν είσαι μεγάλη/ος φαν, μην ανησυχείς γιατί μπορείς να τα απολαύσεις και σε smoothie σε συνδυασμό με άλλα λαχανικά. Τα νιτρικά άλατα που περιέχουν τα παντζάρια είναι υπεύθυνα για τη διαστολή που πραγματοποιούν μετά τη κανάλωσή τους στα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος και κατ' επέκταση του οξυγόνου στον εγκέφαλο. Τέλος, τα ενδιάμεσα διαλείμματα στη βιβλιοθήκη...

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου