Skip to main content

FOOD

5 τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο

Blueberries, τσάι και λυκοπένιο είναι οι σύμμαχοί σου για φέτος μετά το After sun


Κατερίνα Ανδρομιδά

«Ασφαλώς και δεν πρέπει» να λείπει το αντηλιακό προσώπου, σώματος, το After sun, η ενυδατική από τη τσάντα θαλάσσης  όμως αρκεί μόνο αυτό για να πούμε ότι είμαστε 100% προστατευμένες από τον ήλιο; Ναι, και τα σκραμπ που χρησιμοποιείς είναι θαυματουργά πρώτον γιατί σε βγάζουν από την δύσκολη αυτή κατάσταση να ζεις σαν φίδι προς το τέλος του καλοκαιριού, τότε που αρχίζει να «μαδάει το μαύρισμα», ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν κιόλας πιο πολύ τη διάρκεια του μαυρίσματος και την αποφυγή πανάδων. Έχουμε πει ότι η λύση  για όλα τις περισσότερες φορές κρύβεται στην διατροφή μας. Γιατί όχι και σ΄αυτό; Δεν εννοούμε ότι η χωριάτικη, τα καλαμαράκια και οι πίτες που ενδίδεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σε προστατεύουν από τον ήλιο. Τα φρούτα όμως, κάποιοι χυμοί, σίγουρα ξηροί καρποί και κάποια λαχανικά μπορούν να σου σταθούν!

1. Blueberries

Ίσως περιέχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών συγκριτικά με άλλα φρούτα. Αυτά βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών που προκαλεί η υπεριώδη ακτινοβολία. Ταυτόχρονα προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση.

2. Καρπούζι

Ο άσσος του καλοκαιριού, το φρούτο που δεν λείπει από κανένα ψυγείο που σέβεται τον εαυτό του και όλα τα σχετικά. Το λυκοπένιο που περιέχει (ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά) που συναντάμε και στις ντομάτες βοηθάει σημαντικά στη πρόληψη όλων των ερεθισμών που απειλούν την επιδερμίδα σου και φέτος το καλοκαίρι.

3. Ξηροί καρποί

Καρύδια, σπόροι, λιναρόσπορος είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ω-3. Με άλλα λόγια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προστατεύουν το δέρμα από όλες τις παθήσεις και φυσικά το βοηθούν να αντισταθεί στη πρόωρη γήρανση.

4. Λαχανικά

Λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και β-καροτένιο είναι όλα αυτά τα μαγικά που προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο και θα τα βρεις στα φυλλώδη λαχανικά και στα καρότα. Τα καρότα εκτός από αυτά, γνωρίζεις ότι ενισχύουν τη μελατονίνη. Το χρώμα φέτος είναι με το μέρος σου.

5. Πράσινο τσάι

Αντικαρκινικές ιδιότητες, αντιοξειδωτικές και ενυδάτωση είναι όσα έχει να σου προσφέρει αυτό το τόσο εύγευστο ρόφημα. Ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι αφού πίνεται κυρίως κρύο και μπορείς εύκολα να το βρεις όπου κι αν είσαι. Εκτός από όλα αυτά, συμβάλλει στην προστασία του κολλαγόνου. 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;