Skip to main content

FOOD

Δύο λόγοι για να προτιμάς το φραπέ

Δες τι λένε οι επιστήμονες



Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν πλέον εσπρέσσο, καπουτσίνο, freddo, latte, κλπ, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετοί που δεν αλλάζουν τον στιγμιαίο καφέ, και δη το φραπέ, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει!

Και σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και επιστημονικοί λόγοι να προτιμά κάποιος το στιγμιαίο καφέ. Δες ποιοι είναι:

-ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερη καφεστόλη από τον καφέ φίλτρου που φτιάχνεται σε ατομική κανάτα ή τον ελληνικό, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard. Η καφεστόλη είναι μία ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Για αυτό οι ειδικοί προτείνουν αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια ή έχεις υψηλή χοληστερόλη να προτιμάς τον στιγμιαίο καφέ.

– ο στιγμιαίος καφές έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Μπορεί, φυσικά να μην ισχύει για όλες τις μάρκες, αλλά υπάρχει για παράδειγμα στιγμιαίος καφές που έχει μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα (δηλαδή ένα κουταλάκι γλυκού), ενώ μία κούπα ενός μέσου καφέ μπορεί να έχει τουλάχιστον 95 mf καφεΐνης.

Βέβαια, θα πρέπει να τον καταναλώνεις με μέτρο, αφού μία έρευνα του 2009 από το Πανεπιστήμιο Durham έδειξε ότι όσοι πίνουν 7 κούπες ή παραπάνω στιγμιαίου καφέ έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν παραισθήσεις!

*πηγή

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.