Skip to main content

FOOD

5 σνακ που θα σε σώσουν στη παραλία από σίγουρη πείνα

Μπάρες, smoothie και άλλες υγιεινές λιχουδιές


Κατερίνα Ανδρομιδά

Είτε είσαι πρωινός τύπος μπάνιου είτε απογευματινός είτε πιο βραδινός, ένα είναι το μόνο σίγουρο. Δεν τη γλιτώνεις από το ξαφνικό αίσθημα πείνας που θα κάνει την εμφάνισή του λίγη ώρα μετά την τελευταία βουτιά. Θεωρείς υπερβολή την διπλανή που εμφανίζεται με τρία διαφορετικά τάπερ (φασολάκια, καρπούζι, σταφύλι) και μάλλον επικίνδυνη εκείνη που φέρνει μαζί της μόνο καφέ ή τσάι. Κι έχεις δίκιο. Το μυστικό για να κόψεις την πείνα δεν βρίσκεται ούτε στην υπερβολική ποσότητα ούτε και στην απελπισμένη προσπάθεια να την εξαφανίσεις πίνοντας ροφήματα. Είναι σημαντικό να ακούμε το σώμα μας ακόμη κι όταν έχει κάτι να μας πει σε ένα ακατάλληλο μέρος για να στρώσεις ένα τραπέζι μαγικά μπροστά σου με κοτόπουλο και χωριάτικη σαλάτα.

Εμείς σου προτείνουμε κάποια σνακ που και θρεπετικά είναι, και χορταστικά και υπόσχονται να μην σου κόψουν την πείνα για το πραγματικό γεύμα που θα ακολουθήσει μετά, στη ταβέρνα ή στο σπίτι.

1. Μπάρες

Εκτός ότι γλιτώνουν χώρο στην ήδη βαρυφορτωμένη τσάντα σου, σε χορταίνουν για τουλάχιστον τρεις ώρες. Ιδανική επιλογή για όσες/όσους ακολουθούν δίαιτα και δεν θέλουν να τη σπάσουν επειδή ήρθε καλοκαίρι και η πείνα είναι συνήθως ανεξέλεγκτη μετά το μπάνιο.

2. Καρπούζι

Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο. Ταυτόχρονα δροσιστικό και φυσικά σε ενυδατώνει. Αρκούν δύο φέτες κομμένες σε ένα μπολ για να αποχωριστείς το ενοχλητικό αίσθημα της πείνας. Πολλοί το συνδυάζουν με φέτα, μπορείς να επιτρέψεις αυτή την ατασθαλία στον εαυτό σου.

3. Πατατάκια

Σαφώς δεν αποτελεί την πιο κατάλληλη επιλογή. Κυτταρίτιδα, λίπη είναι μερικά από τα πολλά άσχημα που έχουν να σου προσφέρουν. Όμως, πώς να το κάνουμε; Σε χορταίνουν εκείνη την κρίσιμη ώρα, ειδικά εσένα που αντιμετωπίζεις συχνά υπογλυκαιμίες.

4. Smoothie

Δεν συγκρίνεται με έναν απλό χυμό προτοκάλι, ούτε με έναν καφέ. Είναι πολύ πιο θρεπτική σαν επιλογή και σαφώς σε χορταίνει αφού στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένοι χυμοί πρόκειται για πολτοποιημένα φρούτα. 

5. Ταχίνι

Ίσως να μην έχεις τις υποδομές στη παραλία να αλείψεις μία φέτα ψωμί με ταχίνι, όμως μπορείς να έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία από το σπίτι ώστε να απολαύσεις αυτό το γεύμα στην ψάθα σου, παρέα με τις σφίγγες. Ίσως αποτελεί την πιο σωστή επιλογή από όλες τις απόψεις αφού το ταχίνι κόβει μαχαίρι τη πείνα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια