Skip to main content

FOOD

Πιες αυτό μετά το φαγητό του και ρίξε άκυρο στις θερμίδες!

Το καλοκαίρι ήρθε, οι παραλίες σε καλούν σαν τις Σειρήνες τον Οδυσσέα κι εσύ ακόμα προβληματίζεσαι για 2-3 κιλάκια που έβαλες το χειμώνα.



Το καλοκαίρι ήρθε, οι παραλίες σε καλούν σαν τις Σειρήνες τον Οδυσσέα κι εσύ ακόμα προβληματίζεσαι για 2-3 κιλάκια που έβαλες το χειμώνα.

Πρώτον να σου πω ότι δεν είναι αυτός λόγος για να σε αποτρέπει από τα καλοκαιρινά σου μπάνια και δεύτερον επειδή καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, σου έχω μία λύση.

Πιες ένα ρόφημα από γκρέιπφρουτ και μέλι, που θα σε βοηθήσει να κάψεις πολύ πιο γρήγορα τις θερμίδες που παίρνεις από το φαγητό σου, αν το πίνεις (σχεδόν) αμέσως μετά!

Το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες A, B, C, D και Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σίδηρο, θεωρείται ότι βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος, ότι έχει θεραπευτική επίδραση στην υπέρταση και τις καρδιαγγειακές παθήσεις και προστατεύσει από ορισμένες μορφές καρκίνου.

Πάρε ένα μεγάλο, ώριμο γκρέιπφρουτ, κρύο κατά προτίμηση, κόψε το στη μέση και αφαίρεσε τη σάρκα του. Βάλτο με μία κουταλιά μέλι σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να φτιάξεις ένα λείο μείγμα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε πηκτίνη, που βοηθά στην ρύθμιση της χοληστερίνης (αποβάλλοντας την παραπάνω χοληστερόλη), της ινσουλίνης και του μεταβολισμού, αλλά και σε λυκοπένιο, που πολεμά τις τοξίνες στο σώμα.

Περίμενε περίπου 20 λεπτά μετά το κυρίως γεύμα σου και πιες το ποτό αυτό που εκτός από όλα τα άλλα καλά που κάνει στον οργανισμό σου, θα σε βοηθήσει να κάψεις πολύ πιο γρήγορα τις θερμίδες που πήρες με το φαγητό.

*iatropedia.gr, healthyfoodteam.com

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί