Skip to main content

FOOD

4 πανεύκολες συνταγές για smoothies για να νικήσεις την ακμή

Πρόσθεσε τα smoothies στη διατροφή σου για να νικήσεις εύκολα και υγιεινά την ακμή!



Η ακμή είναι ένα από τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα που ταλαιπωρούν εκατομμύρια εφήβους αλλά και ενήλικες παγκοσμίως. Για την αντιμετώπισή της συστήνεται φυσικά η επίσκεψη σε ένα δερματολόγο που θα σε βοηθήσει με την κατάλληλη αγωγή, όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις και μόνη σου για να βελτιώσεις την όψη και την υφή του δέρματός σου. Ένα από αυτά δεν είναι άλλο από το να ενσωματώσεις στη διατροφή σου τα smoothies από φρούτα και λαχανικά, οι αντιοξειδωτικές ουσίες των οποίων θα κάνουν θαύματα στην αντιμετώπιση του προβλήματός σου. Ακολουθούν τέσσερις εύκολες και γρήγορες συνταγές για smoothies που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αψεγάδιαστο δέρμα, συνδυαστικά φυσικά με την αγωγή που ακολουθείς.

Smoothie με σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ που δρα στην απομάκρυνση των τοξινών του αίματος. Αν λοιπόν πάσχεις από ακμή, ξεκίνα την ημέρα σου με ένα τέτοιο, αφού αυτό δρα ταυτόχρονα και στη βελτίωση του τόνου του δέρματος, στη μείωση των σημαδιών από την ακμή, αλλά και στην υποχώρηση των ερεθισμών. Για να το παρασκευάσεις, πρόσθεσε μία κούπα σπανάκι, δύο κούπες με φρούτα της επιλογής σου, όπως μπανάνες ή μήλα, και δύο κούπες νερό και ανακάτεψε στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα για γίνει ομοιόμορφο.

Smoothie με blueberries

Τα blueberries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν ιδιαίτερα την ποιότητα του δέρματος. Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C και E και μάχονται τα σπυράκια, μειώνοντας την φλεγμονή στο δέρμα. Για να παρασκευάσετε ένα smoothie με αυτά προσθέστε σε ένα μπλέντερ μία κούπα κατεψυγμένα blueberries, μια κούπα στραγγιστό γιαούρτι, ¾ της κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά και 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη. Αναμείξτε μέχρι να προκείψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.  

Smoothie με γλυκοπατάτα και καρότο

Τα καρότα και οι γλυκοπατάτες είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά ιδιαίτερα όσους πάσχουν από ακμή. Επιπλέον, τα καρότα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας ταυτόχρονα τη φλεγμονή. Για την παρασκευή του smoothie προσθέστε στο μπλέντερ ένα μεγάλο τριμμένο καρότο, μισή λιωμένη γλυκοπατάτα και ένα καθαρισμένο πορτοκάλι από το οποίο θα έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια. Προσθέστε επιπλέον μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μια κούπα νερό. Ανακατέψτε καλά και καταναλώστε. Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, προσθέστε λίγο σιρόπι σφενδάμου για πιο γλυκιά γεύση.

Smoothie με kale, μέντα και καρύδα

Η μέντα χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε σπιτικά γιατροσόφια κατά της ακμής και είναι ιδανικό συστατικό για τα smoothies που βοηθούν στην αντιμετώπισή της, όπως ακριβώς και το kale, που περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η καρύδα από την άλλη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και είναι εξαιρετική στην αντιμετώπιση των σημαδιών της ακμής. Για να παρασκευάσετε ένα smoothie με αυτά τα συστατικά προσθέστε στο μπλέντερ μια κούπα kale, ¼ της κούπας φρέσκα φύλλα μέντας, το χυμό από ένα lime, μια κούπα νερό καρύδας και μια κουταλιά της σούπας σπόρους chia. Ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες και απαλό μείγμα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί