Skip to main content

FOOD

5 τρόποι με τους οποίους τα μήλα συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγείας μας

Γεμάτα βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα μήλα είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ, αλλά και για γλυκές συνταγές



Τα μήλα αποτελούν μια εξαιρετικά γευστική επιλογή για κολατσιό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκατοντάδες γλυκές, αλλά και αλμυρές ενίοτε συνταγές. Πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, αποτελούν έναν σημαντικό σύμμαχο για την ενίσχυση της υγείας μας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε με ποιους ακριβώς τρόπους συμβάλλουν σε αυτήν και εντάξτε τα στην διατροφή σας!

1 μήλο περιέχει:

51 kcal/215 KJ

6g πρωτεΐνης

5g λιπαρών

6g υδατανθράκων

2g φυτικών ινών

100mg καλίου

6mg βιταμίνης C

Μειώνουν τη χοληστερόλη

Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, μια φυσική ίνα που περιέχεται στα φυτά. Η ουσία αυτή μειώνει αποδεδειγμένα τη χοληστερόλη, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι 75 γραμμάρια αποξηραμένων μήλων μπορούν να βοηθήσουν στη μείωσή της και τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Μπορούν να προστατεύσουν από το διαβήτη

Τα μήλα διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη χάρη στις φυτικές τους ίνες. Αυτό, σε συνδυασμό με την υψηλή τους περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, που είναι σημαντική στη διαχείριση του βάρους και στην πρόληψη από την εμφάνιση διαβήτη.

Βοηθούν στην πρόληψη από την παχυσαρκία

Η πηκτίνη σταθεροποιεί το μικροβίωμα του εντέρου, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην πρόληψη από την παχυσαρκία και από άλλες φλεγμονώδεις διαταραχές.

Βοηθούν στην προστασία από καρδιαγγειακές ασθένειες

Πλούσια σε πολυφαινόλες, τα μήλα περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται κερσετίνη. Η κερσετίνη όταν καταναλώνεται από τον άνθρωπο μειώνει αισθητά το ρίσκο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, μεταξύ των οποίων οι καρδιαγγειακές ασθένειες, όπως και το άσθμα.  

Ενισχύουν την υγεία των οστών

Τα φρούτα και τα λαχανικά εν γένει συνδέονται με την καλύτερη υγεία των οστών. Πιο συγκεκριμένα, τα μήλα όταν καταναλώνονται συχνά, μειώνουν το ποσοστό ασβεστίου που χάνεται από το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ βοηθούν την πυκνότητα των οστών να παραμένει στα επιθυμητά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά