Skip to main content

FOOD

4 φυσικά υλικά που λειτουργούν σαν σύμμαχοι ενάντια στην ακμή

Ξεμπέρδεψε με τα ενοχλητικά σπυράκια της ακμής με φυσικά υλικά που θα βρεις στο σπίτι σου



Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που ταλαιπωρεί εκατομμύρια εφήβους αλλά και ενήλικες, με τα ενοχλητικά της σπυράκια και τη φλεγμονή που δημιουργείται στο δέρμα, η οποία πολλές φορές ενδέχεται να είναι πέρα από αντιαισθητική και ιδιαίτερα επίπονη. Όσοι και όσες έχουν περάσει ακμή στο παρελθόν, γνωρίζουν καλά ότι η μάχη ενάντιά της είναι δύσκολη και διαρκεί πολύ, με υπαρκτό τον κίνδυνο επανεμφάνισής της. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η πρόληψη ενάντιά της είναι εξίσου σημαντική με την θεραπεία της. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν αυτή γινόταν με φυσικά αγαθά που μπορούμε να βρούμε στο σπίτι μας; Συνεχίστε να διαβάζετε!

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα που υπάρχει σε κάθε ντουλάπι κουζίνας, τόσο ως υλικό μαγειρικής, όσο και σαν βοήθημα στην καθαριότητα του σπιτιού, μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί για να μαλακώσει τα μαύρα στίγματα και να αποσυμφορήσει τους φραγμένους πόρους της επιδερμίδας. Για να τη χρησιμοποιήσουμε στην ρουτίνα μας, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια μάσκα με αυτήν, ανακατεύοντας λίγη σόδα με νερό ώσπου να δημιουργηθεί μια πάστα. Απλώνοντάς την για 10 λεπτά στο δέρμα μας και ακολουθώντας με ενυδατική κρέμα, θα δούμε σύντομα αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας.

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί επίσης και σαν ουδετεροποιητής του pH της επιδερμίδας μας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό αν το pH μας δεν είναι ισορροπημένο και εμφανίζουμε εξάρσεις ακμής, ξηρότητα αλλά και πρόωρη γήρανση.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς, γεμάτος από αντιοξειδωτικά, παρέχει στο δέρμα ένα εφέ λάμψης και καθαριότητας, ενώ διαθέτει ταυτόχρονα αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τη θεραπεία του εκζέματος, της ψωρίασης και της ακμής.

Χρησιμοποιήστε τον κουρκουμά ανακατεύοντάς τον με αλεύρι από ρεβύθια ή άργυλο, δημιουργώντας μια πάστα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με νερό σαν scrub ή μάσκα, μία-δύο φορές την εβδομάδα.

Μέλι

Το μέλι διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ιδιαίτερα το μέλι manuka, που παράγεται στο δέντρο manuka της Νέας Ζηλανδίας, διαθέτει τις μεγαλύτερες ιδιότητες και είναι ιδανικό για τη θεραπεία της ακμής, αλλά και παθήσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Επιπλέον, διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας στα κατάλληλα επίπεδα, διατηρώντας ταυτόχρονα το δέρμα απαλό.

Για να το εντάξετε στην ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας, ανακατέψτε το με αλόη, μια κουταλιά αλεύρι από ρεβύθια και μια πρέζα κουρκουμά φτιάχνοντας μια πάστα. Απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας για λίγα λεπτά και όταν το αφαιρέσετε περάστε ένα παγάκι με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Τέλος, απλώστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα.

Έλαιο από τεϊόδεντρο

Το έλαιο από τεϊόδεντρο διαθέτει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση, γεγονός που το κάνει έναν εξαιρετικό σύμμαχο για να αντιμετωπίσετε τοπικά τα σπυράκια. Επιπλέον, μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος, όπως και το πρήξιμο, ενώ λειτουργεί και σαν πρόληψη για την εμφάνιση μελλοντικών ατελειών.

Για να το χρησιμοποιήσετε, διαλύστε το σε ελάχιστο ελαιόλαδο ή σε οργανικό έλαιο jojoba και απλώστε το απευθείας πάνω στα σπυράκια.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;