Skip to main content

FOOD

5 λόγοι για να εντάξετε τις μπανάνες στη διατροφή σας

Το δημοφιλές φρούτο ενισχύει την υγεία μας με πληθώρα τρόπων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξαιρετικά γευστικές συνταγές για γλυκά



Πλούσιες σε ευεργετικό για την καρδιά μας κάλιο και εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα, τα οποία καταναλώνονται τόσο ωμά, όσο και σε πεντανόστιμες γλυκές συνταγές. Διαβάστε εδώ πέντε λόγους για τους οποίους πρέπει να τις προσθέσετε στη διατροφή σας.

Μια μερίδα 80g μπανάνας προσφέρει:

65 Kcal / 278 KJ

1.0g πρωτεΐνης

0.1g λιπαρών

16.2g υδατανθράκων

1.1g ινών

264mg καλίου

Ενισχύουν την υγεία του εντέρου

Οι μπανάνες διαθέτουν ανακουφιστική δράση για το έντερο χάρη στην πηκτίνη που αυτές περιέχουν. Η πηκτίνη βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, μειώνει το πρήξιμο και παρέχει αίσθημα πληρότητας που μας εμποδίζει από το συνεχές τσιμπολόγημα. Επιπλέον, οι μπανάνες ενισχύουν τα καλά βακτηρίδια του εντέρου.

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Γεμάτες από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερα από κάλιο, οι μπανάνες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, ενώ μειώνουν και τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, προστατεύοντας από την εμφάνιση σχετικών ασθενειών και την εκδήλωση εμφραγμάτων. 

Βοηθούν στη διαχείριση της γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης

Οι μπανάνες βοηθούν όσους πάσχουν από συμπτώματα γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης, ουδετεροποιώντας την οξύτητα των γαστρικών υγρών. Για να λειτουργήσουν κατ' αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι πολύ γινωμένες. 

Βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειάς μας

Καθώς διαθέτουν μικρή περιεκτικότητα σε νερό, οι μπανάνες διαθέτουν περισσότερες θερμίδες και σάκχαρα από άλλα φρούτα. Τα σάκχαρα αυτά είναι στη μορφή της φρουκτόζης και της γλυκόζης και σε συνδυασμό με τις ίνες που αυτές περιέχουν, του επιτρέπουν να προμηθεύουν άμεσα, αλλά σταθερά, ενέργεια στον οργανισμό μας. Επιπλέον, το κάλιο που περιέχουν υποστηρίζει το μυϊκό σύστημα όταν γυμναζόμαστε και περιορίζει τις κράμπες.

Βελτιώνουν τη διάθεσή μας

Οι μπανάνες περιέχουν τριπτοφάνη, ένα αμινοξύ το οποίο το σώμα μετατρέπει στη χημική ένωση της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη συνδέεται με την καλή διάθεση, τη χαλάρωση, τη μείωση του άγχους και γενικά μας κάνει χαρούμενους.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου