5 λόγοι για να εντάξετε τις μπανάνες στη διατροφή σας

Το δημοφιλές φρούτο ενισχύει την υγεία μας με πληθώρα τρόπων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξαιρετικά γευστικές συνταγές για γλυκά

Ναταλία Πετρίτη

Πλούσιες σε ευεργετικό για την καρδιά μας κάλιο και εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα, τα οποία καταναλώνονται τόσο ωμά, όσο και σε πεντανόστιμες γλυκές συνταγές. Διαβάστε εδώ πέντε λόγους για τους οποίους πρέπει να τις προσθέσετε στη διατροφή σας.

Μια μερίδα 80g μπανάνας προσφέρει:

65 Kcal / 278 KJ

1.0g πρωτεΐνης

0.1g λιπαρών

16.2g υδατανθράκων

1.1g ινών

264mg καλίου

Ενισχύουν την υγεία του εντέρου

Οι μπανάνες διαθέτουν ανακουφιστική δράση για το έντερο χάρη στην πηκτίνη που αυτές περιέχουν. Η πηκτίνη βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, μειώνει το πρήξιμο και παρέχει αίσθημα πληρότητας που μας εμποδίζει από το συνεχές τσιμπολόγημα. Επιπλέον, οι μπανάνες ενισχύουν τα καλά βακτηρίδια του εντέρου.

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Γεμάτες από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερα από κάλιο, οι μπανάνες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, ενώ μειώνουν και τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, προστατεύοντας από την εμφάνιση σχετικών ασθενειών και την εκδήλωση εμφραγμάτων. 

Βοηθούν στη διαχείριση της γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης

Οι μπανάνες βοηθούν όσους πάσχουν από συμπτώματα γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης, ουδετεροποιώντας την οξύτητα των γαστρικών υγρών. Για να λειτουργήσουν κατ' αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι πολύ γινωμένες. 

Βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειάς μας

Καθώς διαθέτουν μικρή περιεκτικότητα σε νερό, οι μπανάνες διαθέτουν περισσότερες θερμίδες και σάκχαρα από άλλα φρούτα. Τα σάκχαρα αυτά είναι στη μορφή της φρουκτόζης και της γλυκόζης και σε συνδυασμό με τις ίνες που αυτές περιέχουν, του επιτρέπουν να προμηθεύουν άμεσα, αλλά σταθερά, ενέργεια στον οργανισμό μας. Επιπλέον, το κάλιο που περιέχουν υποστηρίζει το μυϊκό σύστημα όταν γυμναζόμαστε και περιορίζει τις κράμπες.

Βελτιώνουν τη διάθεσή μας

Οι μπανάνες περιέχουν τριπτοφάνη, ένα αμινοξύ το οποίο το σώμα μετατρέπει στη χημική ένωση της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη συνδέεται με την καλή διάθεση, τη χαλάρωση, τη μείωση του άγχους και γενικά μας κάνει χαρούμενους.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares