Skip to main content

FOOD

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού, για να πιείτε εκείνο το ποτηράκι άφοβα

Το κόκκινο κρασί μπορεί να ενισχύσει την υγεία μας όταν καταναλώνεται με σύνεση



Αν είστε κι εσείς ανάμεσα σε αυτούς που απολαμβάνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το φαγητό τους, τώρα μπορείτε να το κάνετε άφοβα, μιας που το κρασί διαθέτει ιδιότητες που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία μας. Θυμηθείτε όμως: αυτό ισχύει μόνο όταν η κατανάλωσή του γίνεται με σύνεση!

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού για την υγεία μας:

Μπορεί να προστατεύει την καρδιά μας

Το κόκκινο κρασί διαθέτει ιδιότητες οι οποίες μπορούν να προστατέψουν την καρδιά μας, ενώ συνδέεται σύμφωνα με έρευνες με τη μείωση του ρίσκου εμφάνισης σχετικών παθήσεων. Ιδιαίτερα όταν αυτό συνδυάζεται με τη Μεσογειακή διατροφή, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά θετικά για την υγεία μας.

Μπορεί να προστατέψει ενάντια στις φλεγμονές

Οι πολυφαινόλες που διαθέτει το κόκκινο κρασί, όπως η κατεχίνη και η τανίνη, είναι αντιοξειδωτικές ουσίες, χρήσιμες για τη μάχη απέναντι στις φλεγμονές του οργανισμού μας. Επιπλέον, μειώνουν το οξειδωτικό στρες.

Ακονίζει τον εγκέφαλό μας

Οι φλαβανόλες του κρασιού προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού που υποστηρίζουν τα αγγεία μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο βελτιώνεται, ενώ εμποδίζεται η δημιουργία βλαβερής πλάκας σε αυτόν, όπως και η γήρανση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας του.

Ενισχύει τη μακροβιότητά μας

Τα χαλαρωτικά εφέ της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού υπόσχονται και τη μακροημέρευσή μας. Ιδιαίτερα όταν αυτή συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά.

Βελτιώνει τη διάθεση

Η ήπια κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με τη βελτίωση της διάθεσής μας, πράγμα που μάλλον γνωρίζατε ήδη! Ακόμη κι αν καταναλώσετε ένα ποτηράκι κόκκινου κρασιού σε περιβάλλον όχι ιδιαίτερα φιλόξενο, η διάθεσή σας σίγουρα θα γίνει πολύ καλύτερη.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.