Skip to main content

FOOD

Τα απίστευτα οφέλη του ροφήματος τριαντάφυλλου και πώς να το παρασκευάσετε

Πλούσιο σε βιταμίνες, το ρόφημα τριαντάφυλλου είναι ένα πολύτιμο booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ μας βοηθά να χαλαρώσουμε έπειτα από μια μέρα γεμάτη stress



Η κατανάλωση ζεστών ροφημάτων έπειτα από μια κουραστική μέρα είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσουμε και να αποσυμπιεστούμε από δουλειές και υποχρεώσεις. Το ρόφημα τριαντάφυλλου είναι μια εξαιρετική επιλογή, όχι μόνο για το υπέροχο άρωμα και γεύση του ή την απίστευτη ευκολία στην παρασκευή του, αλλά και επειδή αυτό είναι μια ιδανική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών για τον οργανισμό μας, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας απέναντι σε διάφορες ασθένειες και ιούς. Η προστασία αυτή που μας εξασφαλίζει το ρόφημα τριαντάφυλλου αιτιολογείται χάρη στην περιεκτικότητα των πετάλων του, από τα οποία και παρασκευάζεται, σε βιταμίνη C. Σύμφωνα μάλιστα με τη διατροφολόγο, Luanna Caramalac Munaro, τα οφέλη της κατανάλωσης του ροφήματος από τριαντάφυλλο ποικίλουν, καθώς αυτό περιέχει μεγάλο αριθμό από θρεπτικές ουσίες, πολύτιμες για τον οργανισμό μας.

Για να παρασκευάσετε το ρόφημα, βεβαιωθείτε ότι τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα είναι πολύ καλά πλυμένα. Αφού τα ξεπλύνετε, απλώς βυθίστε τα σε ζεστό νερό που μόλις έχει βράσει.

Συστατικά:

500ml νερό

10 φρέσκα πέταλα τριαντάφυλλου

Ζάχαρη, μέλι ή οποιοδήποτε γλυκαντικό προτιμάτε (προαιρετικά)

Πώς να παρασκευάσετε το ρόφημα:

Βυθίστε τα πέταλα του τριαντάφυλλου σε νερό που μόλις έχει βράσει. Περιμένετε για 5 με 10 λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί η εκχύλιση. Αφαιρέστε τα πέταλα και απολαύστε το ρόφημά σας.

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου