Skip to main content

FOOD

5 μυστικά για να αποτοξινωθείτε αυτήν την άνοιξη χωρίς δίαιτα

Με την άνοιξη να βρίσκεται προ των πυλών, διαβάστε όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να αποτοξινωθείτε με ασφάλεια και χωρίς ουσιαστικές στερήσεις.



Η αποτοξίνωση μετά από έναν δύσκολο χειμώνα δεν απαιτεί μεγάλες στερήσεις, αλλά την αλλαγή του τρόπου που προσεγγίζουμε την μαγειρική και την υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών στην καθημερινότητά μας.

Μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ενώ μπορεί να έχει οφέλη ακόμα και στην ψυχική υγεία.

Με την άνοιξη να βρίσκεται προ των πυλών, διαβάστε όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να αποτοξινωθείτε με ασφάλεια και χωρίς ουσιαστικές στερήσεις.

Μειώστε τις ποσότητες φαγητού και αλκοόλ

Χωρίς αυτό να σημαίνει τη δοκιμή της διαλειμματικής νηστείας, προσπαθήστε να καταναλώνετε πέντε γεύματα την ημέρα, περιορίζοντας σταδιακά τις ποσότητες στο πιάτο σας. Αντικαταστήστε επίσης το βαρύ αλκοόλ με ένα ποτήρι κρασί ή ακόμα καλύτερα με μια σόδα με στημένο λεμόνι.

Αποφύγετε το κρέας

Μπορείτε να αποφύγετε την κατανάλωση κρέατος για λίγες μέρες, αναζητώντας την πρωτεΐνη σε άλλες πηγές όπως τα όσπρια, αλλά και τα ψάρια. Μια διατροφή χωρίς κρέας, όχι μόνο καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, αλλά περιορίζει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά με detox ιδιότητες

Προσθέστε στην καθημερινή διατροφή λαχανικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα φυλλώδη λαχανικά όπως το κέιλ. Αντίστοιχα φρούτα με detox ιδιότητες όπως ο ανανάς, το αχλάδι, τα κόκκινα μούρα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τον καφέ σας με πράσινο τσάι.

Καταναλώστε πολλά υγρά

Καταπολεμήστε την πείνα σας με πολλά υγρά, εκτός από το νερό. Καταναλώστε πολλές σούπες λαχανικών, αλλά και smoothies με φρούτα και γάλα βρώμης. Επιλέξτε τα ανάμεσα στα γεύματα και έτσι θα καταναλώνετε λιγότερη ποσότητα φαγητού.

Δοκιμάστε τα λαχανικά στον ατμό

Μην βράζετε τα λαχανικά σας, αλλά μαγειρέψτε τα στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν για να διατηρούν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία. Να θυμάστε πως πάνω από τους 70 βαθμούς, τα λαχανικά χάνουν τις βιταμίνες τους.

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά