Skip to main content

FOOD

Πρακτικοί τρόποι για να περιορίσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με δεκάδες προβλήματα υγείας, όπως η εμφάνιση καρκίνου. Διαβάστε εδώ έξυπνους τρόπους ώστε να την περιορίσετε.



Τα τελευταία χρόνια, πληθώρα επιστημονικών μελετών υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας, γεγονός που κάνει όλο και περισσότερο κόσμο να αποζητά τη μείωση της κατανάλωσής του. Περιορίζοντας τις τροφές που καταναλώνουμε που περιέχουν κόκκινο κρέας, όχι απλά ενισχύουμε την υγεία μας, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουμε και σε έναν πιο βιώσιμο πλανήτη, μιας που η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους βασικούς ρυπαντές της φύσης. Διαβάστε εδώ έξυπνα τιπς που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το κόκκινο κρέας, καταναλώνοντας υγιεινές εναλλακτικές.

Οργανωθείτε από νωρίς και υπολογίστε τα leftovers σας

Η οργάνωση ενός γεύματος από νωρίς συμβάλει ώστε να φροντίζουμε αυτό να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένο σε συστατικά, χορταστικό και φυσικά υγιεινό. Φροντίστε ώστε τα γεύματά σας να περιέχουν ταυτόχρονα πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και υγιεινά λίπη και αφιερώστε λίγο χρόνο στο να βρείτε συνταγές. Επιλέξτε σαν φυτικές πρωτεΐνες την κολοκύθα ή τις φακές, ενώ αντικαταστήστε το κρέας με υλικά όπως το τόφου. Μαγειρέψτε μεγαλύτερη ποσότητα ώστε να φάτε το ίδιο φαγητό την επόμενη μέρα και να μην μπείτε στον πειρασμό του να ψήσετε στα γρήγορα ένα κρέας της ώρας.

Ξεκινήστε με μια μέρα την εβδομάδα χωρίς καθόλου κρέας

Δεν χρειάζεται να γίνετε vegetarian ή vegan σε μια νύχτα ή ποτέ για να είμαστε ακριβείς. Όμως σίγουρα μπορείτε να αντέξετε μία ημέρα της εβδομάδας χωρίς κρέας και σταδιακά να το αυξήσετε όσο μπορείτε. Αν είναι δυνατό να αποφύγετε εκείνη την μία μέρα τις ζωικές τροφές συνολικά, ακόμα καλύτερα. Θα βρείτε στο εμπόριο από φυτικά τυριά και γάλατα μέχρι ό,τι μπορείτε να φανταστείτε για να το πετύχετε.

Εκμεταλλευτείτε το πρωινό σας γεύμα

Το πρωινό είναι το γεύμα μας μέσα στην ημέρα που είναι πιο εύκολο να μην περιέχει καθόλου κόκκινο κρέας. Εκμεταλλευτείτε το για να το περιορίσετε, επιλέγοντας φρέσκα φρούτα και βούτυρα από καρπούς, όπως το αμυγδαλοβούτυρο, αλλά και ψητό τόφου, pancakes με σιρόπι σφενδάμου και πολλά άλλα.

Σκεφτείτε τι προσθέτετε στο πιάτο σας και όχι τι αφαιρείτε

Όταν προσπαθείτε να αποφύγετε το κόκκινο κρέας, να σκέφτεστε με γνώμονα τι μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο σας από λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά, και όχι ότι αφαιρείτε αυτό από τη διατροφή σας. Σε ένα πιάτο, για παράδειγμα, όπου θα καταναλώνατε κρέας με ρύζι, σκεφτείτε όλα τα λαχανικά που θα μπορούσατε να βάλετε ως εναλλακτική και θα απολαύσετε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα γεύματα, γεμάτα θρεπτικές ουσίες.

Χρησιμοποιήστε τις φακές σαν κιμά

Οποιοδήποτε πιάτο καταναλώνετε στην καθημερινότητά σας που περιέχει κιμά, μπορεί να μαγειρευτεί με φακές. Δοκιμάστε συνταγές για φυτικά μπιφτέκια, γεμιστά, λαζάνια και tacos και θα μας θυμηθείτε.

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά