FOOD
Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για έναν vegetarian σύμφωνα με έναν διαιτολόγο
Αν κι εσείς σκέφτεστε να γίνετε vegetarian, τότε διαβάστε σε ποιες τροφές θα πρέπει να επενδύσετε για να αποκτήσετε τις απαραίτητες πρωτεΐνες για τον οργανισμό σας
Η μεγαλύτερη πρόκληση για ένα άτομο που θέλει να γίνει vegetarian ή και vegan δεν είναι η αναπλήρωση της γεύσης, μιας που οι χορτοφαγικές τροφές μπορούν να είναι εξίσου νόστιμες με ένα μαγειρευτό κρέας. Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη μετά από μια τέτοια διατροφική μεταβολή δεν είναι άλλο από το να βρεθούν οι σωστές διατροφικές εναλλακτικές ώστε να λαμβάνονται από τον οργανισμό οι απαραίτητες πρωτεΐνες για τη λειτουργία του. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε ποιες είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης σε περίπτωση που τώρα ξεκινάτε το ταξίδι σας στη vegetarian διατροφή.
Ρεβίθια
Εύκολα στην παρασκευή, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πολύ χορταστικά, τα ρεβίθια περιέχουν 14,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι. Δοκιμάστε τα σε σούπες, χούμους, στο φούρνο με κάρυ, σε φυτικά μπιφτέκια και σε εκατοντάδες ακόμη συνταγές.
Φακές
Πλούσιες τόσο σε πρωτεΐνη όσο και σε σίδηρο, οι φακές είναι το γεύμα των πρωταθλητών. Διαθέτουν 14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι και καλό είναι να καταναλώνονται συνδυαστικά με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C ώστε να απορροφώνται στο φουλ τα θρεπτικά τους συστατικά.
Βιολογικό Tempeh και Τofu
Τα παράγωγα της σόγιας όπως το tempeh και το tofu είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας. Χρησιμοποιούνται σαν υποκατάστατο κρέατος στη μαγειρική και σε διάφορα παραδοσιακά πιάτα. Ενδεικτικά, 6 φέτες Tempeh περιέχουν 11 γραμμάρια πρωτεΐνης.
Βιολογικό Edamame
Είτε μόνο του ως σνακ, είτε σαν συστατικό για πεντανόστιμα stir fry, το βιολογικό edamame είναι μια κορυφαία επιλογή, η οποία μάλιστα βοηθά και στη δίαιτα, αφού μας κρατά χορτάτους με μικρή μόλις ποσότητα.
Μαύρα Φασόλια
Μια κούπα από μαύρα φασόλια περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης και ινών, κάνοντάς τα μια εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή μας. Δοκιμάστε τα σε διαφορετικές συνταγές, ακόμη και σε φυτικά μπέργκερ.
Καρύδια
Μοναδικά στη γεύση και εξαιρετική επιλογή για γλυκά, τα καρύδια είναι σύμμαχος στη vegetarian διατροφή μας, καθώς διαθέτουν όχι απλά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αλλά και μπόλικα Ω3 λιπαρά οξέα. Προσθέστε τα σε smoothies, ή δοκιμάστε φυτικά βούτυρα με αυτά.
Φιστίκια
Δύο κουταλιές της σούπας από φιστίκια περιέχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά και βιταμίνης Ε και φυλικού οξέος. Καταναλώστε τα χωρίς αλάτι σε smoothies και μαζί με ωμά φρούτα όπως οι μπανάνες. Ρίξτε επίσης και πάνω από σαλάτες για πλουσιότερη υφή.
SELECTIONS
- Μυστικά styling που κάθε γυναίκα η οποία σέβεται την γκαρνταρόμπα της πρέπει να γνωριζει
- Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση