Skip to main content

FOOD

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέσετε το κόκκινο λάχανο στη διατροφή σας αυτόν τον χειμώνα

Πιπεράτο και τραγανό, το κόκκινο λάχανο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις χειμερινές μας σαλάτες, ενώ ενισχύει τoν οργανισμό μας  με πολλούς τρόπους



Είναι πιπεράτο και τραγανό, «ντύνει» όμορφα τις χειμερινές μας σαλάτες και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την διατροφή όσων προσέχουμε την υγεία μας. Το κόκκινο λάχανο, που ανήκει στην ίδια οικογένεια λαχανικών με τα λαχανάκια Βρυξελλών και το kale, ενισχύει τον οργανισμό μας με τις αντιοξειδωτικές ουσίες που αυτό περιέχει, ενώ βοηθά ακόμη και στη μείωση των φλεγμονών του. Διαβάστε εδώ όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το προσθέσετε στα γεύματά σας.

Μια μερίδα 80g κόκκινου λάχανου προσφέρει στον οργανισμό μας: 

12kcal / 49kj

0.6g πρωτεϊνών

0.2g λιπαρών

1.8g υδατανθράκων

1.8g φυτικών ινών

104mg καλίου

25mcg φυλικού οξέως

26mg βιταμίνης C

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης κόκκινου λάχανου:

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Η ανθοκυανίνη είναι η ουσία που δίνει στο κόκκινο λάχανο, αλλά και γενικά στα φρούτα και τα λαχανικά, το έντονο κοκκινο-μωβ χρώμα του. Η ουσία αυτή διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, λειτουργώντας μεταξύ άλλων ως προστασία απέναντι στην παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2. Άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο κόκκινο λάχανο είναι η βιταμίνη C και E, όπως και τα καροτενοειδή.

Συμβάλει στην προστασία της καρδιάς

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του 2019, η ανθοκυανίνη του κόκκινου λάχανου συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος, μειώνοντας έτσι το ρίσκο καρδιακών επεισοδίων και άλλων σχετικών ασθενειών.

Βοηθά στη μείωση των φλεγμονών

Η σουλφοραφάνη που περιέχει το κόκκινο λάχανο είναι μια ουσία που βοηθά στη μείωση των φλεγμονών του οργανισμού.

Διαθέτει αντικαρκινικούς παράγοντες

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν υπερτροφές που να εμποδίζουν την εμφάνιση καρκίνου, υπάρχουν στοιχεία από έρευνες που υποδεικνύουν ότι η καλή διατροφή συμβάλει στη μείωση του ρίσκου. Το κόκκινο λάχανο διαθέτει παράγοντες όπως τη σουλφοραφάνη και την ανθοκυανίνη που, καθώς συνδέονται με την πρόληψη ενάντια στην οξείδωση και τις φλεγμονές του οργανισμού, μπορούν συνεπώς να προστατέψουν από την εμφάνιση καρκίνου.

Προστατεύει την υγεία του εντέρου

Ως καλή πηγή φυτικών ινών, το κόκκινο λάχανο προστατεύει την υγεία του εντέρου προσφέροντας σε αυτό ευεργετικά βακτήρια για την καλή λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!