Skip to main content

FOOD

Τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της κατανάλωσης μαρουλιού

Το μαρούλι είναι ένα βασικό συστατικό για τις χειμερινές σαλάτες και βοηθά τον οργανισμό μας με ποικίλους τρόπους



Ταπεινό ως προς την τιμή πώλησής του και ιδιαίτερα εύκολο να το βρούμε, το μαρούλι αποτελεί βασικό συστατικό για τις χειμερινές σαλάτες, βοηθώντας ταυτόχρονα τον οργανισμό μας με ποικίλους τρόπους. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ενημερωθείτε για όλα τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της κατανάλωσης μαρουλιού και εντάξτε το στη διατροφή σας!

Είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό

Το μαρούλι διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στον περιορισμό διάφορων φλεγμονών του οργανισμού μας. Ιδιαίτερα μάλιστα στις φλεγμονές που δημιουργούνται από βιοκαταλύτες, το μαρούλι φαίνεται πως κάνει θαύματα!

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Η κατανάλωση μαρουλιού βοηθά στη σταδιακή μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, που είναι υπεύθυνη για καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλες επικίνδυνες ασθένειες. Γι’ αυτό επιλέξτε το αν η χοληστερίνη είναι λίγο τσιμπημένη τελευταία.

Βοηθά στις αϋπνίες

Ακόμη και στην περίπτωση που υποφέρετε από αϋπνίες, το μαρούλι φαίνεται πως έχει την ικανότητα να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικές έρευνες του 2013, η δράση του μπορεί να αγγίξει ακόμη και αυτή της φαρμακευτικής ουσίας της διαζεπάμης.

Διαθέτει αντιμικροβιακή δράση

Το τραγανό μέρος του μαρουλιού διαθέτει εξαιρετική αντιμικροβιακή δράση. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, εδώ και χρόνια διεξάγονται έρευνες από την επιστημονική κοινότητα ώστε να εξακριβωθεί το αν στοιχεία αυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σαν φαρμακευτική ουσία.

Ενδέχεται να βοηθά στον περιορισμό του άγχους

Παρά το γεγονός ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες που να το αποδεικνύουν, το μαρούλι ενδέχεται να βοηθά στον περιορισμό του άγχους, γι’ αυτό και χρησιμοποιείτο στον Μεσαίωνα σε σχετικά σκευάσματα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός