Skip to main content

FOOD

7 τροφές που αποδεδειγμένα καθαρίζουν το δέρμα μας από τα σπυράκια

Η καθαριότητα του δέρματός μας εξαρτάται και από τις διατροφικές μας επιλογές



Το καθαρό δέρμα, απαλλαγμένο από σπυράκια, δεν εξαρτάται μόνο από τη σωστή χρήση του skincare, αλλά περνά και από το στομάχι! Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις ποιες 7 τροφές θα σε βοηθήσουν αυτή τη χρονιά στο να αποκτήσεις πεντακάθαρο και λαμπερό δέρμα.

Προβιοτικά

Κombucha, sauerkraut, γιαούρτι, κεφίρ και οτιδήποτε σε μορφή πίκλας, είναι λίγες μόνο από τις τροφές που περιέχουν προβιοτικά τα οποία και υπόσχονται καθαρότερη και λαμπερή επιδερμίδα. Κι αυτό καθώς όσο μειώνουν τις φλεγμονές του εντέρου, μειώνουν και αυτές της επιδερμίδας μας, όπως η ακμή.

Πρεβιοτικά

Αντίστοιχα με τα προβιοτικά, έτσι και τα πρεβιοτικά που εντοπίζονται σε τροφές όπως το σκόρδο, τα πράσα και τα σπαράγγια, βοηθούν το δέρμα μας να λάμψει χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους και στην αποκατάσταση του μικροβιώματος της επιδερμίδας μας που αυτά βοηθούν.

Τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη περιλαμβάνουν όλες τις πηγές πρωτεΐνης, το κοτόπουλο, τα αβγά, τα λαχανικά, την κινόα, το καστανό ρύζι και πολλές ακόμη τροφές που μπορείς εύκολα να εντάξεις στη διατροφή σου. Απόφυγε αντίθετα αυτές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τα ζυμαρικά, τα μπισκότα και το λευκό ψωμί.

Φυτικό γάλα

Το φυτικό γάλα δεν καθαρίζει το ίδιο το δέρμα μας, αλλά λειτουργώντας ως εναλλακτική του κανονικού γάλακτος συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει από τα δεκάδες διαθέσιμα στην αγορά.

Μούρα

Όλα τα είδη μούρων όπως τα blackberries και τα cranberries διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν την επιδερμίδα μας. Διαθέτουν επίσης βιταμίνες όπως η Α και η C που συμβάλουν στην αντιγήρανση.

Φυλλώδη λαχανικά

Σπανάκι, kale, μπρόκολο και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το δέρμα σου, μιας που η βιταμίνη A που αυτά περιέχουν επουλώνει το δέρμα από την απώλεια ελαστίνης και κολλαγόνου.

Κουρκουμάς

Όχι απλά περιορίζει τη φλεγμονή, αλλά ενισχύει και το ανοσοποιητικό σου σύστημα και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Και πέρα από την κατανάλωσή του σαν ρόφημα ή μπαχαρικό, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σαν μάσκα προσώπου!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Πώς να μείνετε ενυδατωμένοι στον καύσωνα

Υγιεινές επιλογές ενυδάτωσης για υψηλές θερμοκρασίες 

FOOD

Απογείωσε το μαύρισμά σου απολαμβάνοντας χυμό καρότου

Ο χυμός καρότου προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό σου εκτός από ενίσχυση του μαυρίσματος

FOOD

Τα πιο υγιεινά σνακ για την παραλία

Γευστικές και θρεπτικές επιλογές για μια μέρα δίπλα στη θάλασσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral