Skip to main content

FOOD

7 τροφές που αποδεδειγμένα καθαρίζουν το δέρμα μας από τα σπυράκια

Η καθαριότητα του δέρματός μας εξαρτάται και από τις διατροφικές μας επιλογές



Το καθαρό δέρμα, απαλλαγμένο από σπυράκια, δεν εξαρτάται μόνο από τη σωστή χρήση του skincare, αλλά περνά και από το στομάχι! Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις ποιες 7 τροφές θα σε βοηθήσουν αυτή τη χρονιά στο να αποκτήσεις πεντακάθαρο και λαμπερό δέρμα.

Προβιοτικά

Κombucha, sauerkraut, γιαούρτι, κεφίρ και οτιδήποτε σε μορφή πίκλας, είναι λίγες μόνο από τις τροφές που περιέχουν προβιοτικά τα οποία και υπόσχονται καθαρότερη και λαμπερή επιδερμίδα. Κι αυτό καθώς όσο μειώνουν τις φλεγμονές του εντέρου, μειώνουν και αυτές της επιδερμίδας μας, όπως η ακμή.

Πρεβιοτικά

Αντίστοιχα με τα προβιοτικά, έτσι και τα πρεβιοτικά που εντοπίζονται σε τροφές όπως το σκόρδο, τα πράσα και τα σπαράγγια, βοηθούν το δέρμα μας να λάμψει χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους και στην αποκατάσταση του μικροβιώματος της επιδερμίδας μας που αυτά βοηθούν.

Τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη περιλαμβάνουν όλες τις πηγές πρωτεΐνης, το κοτόπουλο, τα αβγά, τα λαχανικά, την κινόα, το καστανό ρύζι και πολλές ακόμη τροφές που μπορείς εύκολα να εντάξεις στη διατροφή σου. Απόφυγε αντίθετα αυτές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τα ζυμαρικά, τα μπισκότα και το λευκό ψωμί.

Φυτικό γάλα

Το φυτικό γάλα δεν καθαρίζει το ίδιο το δέρμα μας, αλλά λειτουργώντας ως εναλλακτική του κανονικού γάλακτος συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει από τα δεκάδες διαθέσιμα στην αγορά.

Μούρα

Όλα τα είδη μούρων όπως τα blackberries και τα cranberries διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν την επιδερμίδα μας. Διαθέτουν επίσης βιταμίνες όπως η Α και η C που συμβάλουν στην αντιγήρανση.

Φυλλώδη λαχανικά

Σπανάκι, kale, μπρόκολο και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το δέρμα σου, μιας που η βιταμίνη A που αυτά περιέχουν επουλώνει το δέρμα από την απώλεια ελαστίνης και κολλαγόνου.

Κουρκουμάς

Όχι απλά περιορίζει τη φλεγμονή, αλλά ενισχύει και το ανοσοποιητικό σου σύστημα και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Και πέρα από την κατανάλωσή του σαν ρόφημα ή μπαχαρικό, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σαν μάσκα προσώπου!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30