Skip to main content

FOOD

5 εντυπωσιακά οφέλη της σοκολάτας για την υγεία μας για να την καταναλώνουμε δίχως ενοχές

Συχνά δαιμονοποιημένη ως βλαβερή διατροφική επιλογή, η σοκολάτα είναι στην πραγματικότητα μια λιχουδιά που μπορεί να ωφελεί και τον οργανισμό μας



Όσο κι αν έχει πολεμηθεί, η σοκολάτα διαθέτει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, πράγμα που την καθιστά σε μια λιχουδιά που μπορούμε να καταναλώνουμε σε λογικές ποσότητες δίχως τύψεις. Διαβάστε εδώ ποια είναι τα οφέλη αυτά. 

Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης D

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η μαύρη σοκολάτα είναι ένα εξαίρετο όπλο ενάντια στα blues—ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, όταν και η έκθεσή μας στον ήλιο είναι περιορισμένη και τα αποθέματα βιταμίνης D μειώνονται αισθητά. Ερευνητές του Martin Luther University (MLU) Halle-Wittenberg αλλά και του Max Rubner-Institut δημοσίευσαν μελέτες τους στις οποίες αποδεικνύεται πως η σοκολάτα περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης D2, η οποία εκτός του ότι μας φτιάχνει τη διάθεση, ενισχύει την υγεία των οστών μας και μειώνει το ρίσκο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων.

Είναι αντιγηραντική

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η μαύρη σοκολάτα μάχεται τις ελεύθερες ρίζες του σώματός μας, ενώ η κατεχίνη που αυτή περιέχει διατηρεί το σώμα μας σφριγηλό.  

Ενισχύει τη μνήμη

Πλούσια σε φλαβονοειδή, η σοκολάτα ενισχύει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλό μας, σε περιοχές του που σχετίζονται με την ικανότητα της μνήμης μας.

Βελτιώνει τον ύπνο

Η περιεκτικότητά της σε μαγνήσιο, η οποία ανέρχεται στα 84 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με minimum 40% κακάο, είναι και αυτή που ευθύνεται για την βελτίωση του ύπνου μας. Κι αυτό καθώς η έλλειψη μαγνησίου είναι βασική αιτία της αϋπνίας.

Μας παρέχει ενδορφίνες

Ανάμεσα στην έλλειψη έκθεσης στον ήλιο και στην πανδημία που επηρεάζει τη διατροφή μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνουμε τροφές οι οποίες είναι ταυτόχρονα νόστιμες και υγιεινές. Το μαγνήσιο που περιέχει η σοκολάτα βοηθά το νευρικό μας σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή ουσιών όπως η σεροτονίνη, η οποία μειώνει το stress, το άγχος και την κατάθλιψη, προσφέροντας ένα αίσθημα ευφορίας.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου