Τα πολύτιμα οφέλη των χουρμάδων για την υγεία μας

Από την ενίσχυση της λειτουργίας του εντέρου μας μέχρι τα δυνατότερα οστά, διαβάστε πως συμβάλουν οι χουρμάδες στην βελτίωση της υγείας μας

Ναταλία Πετρίτη

Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν στη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι χουρμάδες είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο, που καταναλώνεται κυρίως αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Και αποτελούν μια εξαιρετικά γευστική επιλογή για το πρωινό μας, μαζί με ταχίνι ή ένα porridge με βρόμη, ενώ ενισχύουν την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί.

30g αποξηραμένων χουρμάδων προσφέρουν στον οργανισμό μας:

81 kcal / 345KJ

1.0g πρωτεΐνης

0.1g λιπαρών

20.4g υδατανθράκων

20.4g σακχάρων

1.6g φυτικών ινών

210mg καλίου

Ιδιότητες:

Είναι πλούσιοι σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες και τα καροτενοειδή και έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθούν στη μείωση του ρίσκου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην υγεία του εντέρου, βοηθώντας στη διατήρηση του μικροβιώματος στα υγιή επίπεδα και μειώνοντας το ρίσκο εμφάνισης σχετικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του εντέρου.

Υποστηρίζουν την υγεία των οστών

Οι χουρμάδες περιέχουν μια σειρά από ιχνοστοιχεία όπως ο φώσφορος, το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, αλλά και βιταμίνη Κ, όλα με τη σειρά τους απαραίτητα για την καλή υγεία των οστών.

Μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη

Το σιρόπι από χουρμάδες είναι μια ιδανική επιλογή υποκατάστατου της ζάχαρης, ενώ αυτό παρασκευάζεται απλούστατα όταν χτυπήσουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με λίγο νερό. Το σιρόπι αυτό περιέχει μικρό γλυκαιμικό δείκτη και περιορισμένη ποσότητα φρουκτόζης σε σχέση με άλλα γλυκαντικά.



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares