Skip to main content

FOOD

7 διατροφικές επιλογές για το πιο δυνατό ανοσοποιητικό αυτόν τον χειμώνα

Από το γιαούρτι στις γλυκοπατάτες, διαβάστε τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό.



Αναζητείτε κι εσείς τρόπους να ενισχύσετε τον φετινό, δύσκολο χειμώνα λόγω της πανδημίας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα; Τότε διαβάστε ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας ώστε να ενδυναμώσετε τις αντιστάσεις σας απέναντι σε ιούς και κρυώματα.

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι, όπως και το κεφίρ και αντίστοιχες άλλες τροφές, προσφέρουν την καλύτερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Hummus

Το ταχίνι που περιέχει το hummus, διαθέτει εξαιρετική συγκέντρωση ψευδαργύρου, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφού περιορίζει τη διάρκεια νόσησής μας με ένα κρυολόγημα. Τα ρεβίθια, το βασικό συστατικό του είναι επίσης πολύτιμα, ενώ όταν το καταναλώνουμε μαζί με πιπεριές, δίνουμε ένα ακόμη boost στο ανοσοποιητικό μας, λόγω της βιταμίνης C που αυτές περιέχουν. 

Γλυκοπατάτες

Πλούσιες σε βιταμίνη Α, οι γλυκοπατάτες παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του συνδετικού ιστού του σώματός μας, ο οποίος αποτελεί και την πρώτη γραμμή στην άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε παθογόνες ουσίες.

Τσάι

Το τσάι, σύμφωνα με έρευνες, περιέχει συστατικά που ενισχύουν την αντίδραση του οργανισμού μας απέναντι σε διάφορες μολύνσεις. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε μαύρο ή πράσινο τσάι.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια ενισχύουν τα λευκά αιμοσφαίρια του οργανισμού μας, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την άμυνά του απέναντι σε ιούς τους χειμερινούς μήνες. Καταναλώστε τα σε σούπες, σαλάτες και αντί για κρέας.

Βρόμη

Πλούσια στη φυτική ίνα της βήτα-γλυκάνης, η βρόμη διαθέτει αντιμικροβιακή δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι ίνες αυτές που εντοπίζονται και στα μανιτάρια και το κριθάρι, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις αναπνευστικών λοιμώξεων.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι εξαιρετικά πλούσια σε σελήνιο, μια θρεπτική ουσία που βοηθά στην μάχη έναντι σε ιούς. Εναλλακτική αν δεν τα τρώτε μπορεί να είναι ο αστακός, το καβούρι και οι αχιβάδες.  

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department 

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές