Skip to main content

FOOD

6 ροφήματα και τροφές που σίγουρα δεν γνώριζες ότι περιέχουν καφεΐνη

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ, μπορεί να φταίει αυτό το μπολ δημητριακών που κατανάλωσες για ελαφρύ βραδινό…



Προφανώς και γνωρίζεις ήδη ότι ο καφές και τα energy drinks περιέχουν καφεΐνη, γι’ αυτό και τα αποφεύγεις από μια ώρα και μετά ώστε να κοιμάσαι εύκολα και ποιοτικά. Αυτό που είμαστε σίγουρες ότι δεν γνωρίζεις όμως είναι ότι η καφεΐνη εντοπίζεται και σε πολλά ακόμη ροφήματα και τροφές που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανό να διαταράσσεις τον ύπνο και το νευρικό σου σύστημα από την κατανάλωσή τους εν αγνοία σου. Διάβασε εδώ για μερικά από αυτά.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι, παρά το γεγονός ότι προμοτάρεται ως ένα εξαιρετικό χαλαρωτικό για τον οργανισμό μας, στην πραγματικότητα περιέχει υψηλό ποσοστό καφεΐνης που μπορεί να διαταράσσει τον ύπνο μας. Προτίμησέ το καλύτερα τις πρωινές ώρες σαν ένα φυσικό booster του οργανισμού.

Μπάρες σοκολάτας

Η αγαπημένη σου μπάρα σοκολάτας μπορεί να είναι η επιλογή σου για ένα μικρό γλυκάκι μέσα στην ημέρα, πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι είναι ταυτόχρονα και πηγή καφεΐνης. Κι αυτό καθώς αυτή περιέχεται και στους σπόρους κακάου, που φυσικά χρησιμοποιούνται στην παρασκευή τους. Έχε επίσης στον νου σου ότι όσο πιο μεγάλη είναι η περιεκτικότητα του κακάου στη μπάρα σοκολάτας που έχεις επιλέξει, τόση περισσότερη καφεΐνη περιέχει και αυτή.

Δημητριακά

Αντίστοιχα, καφεΐνη περιέχουν αρκετές ποικιλίες δημητριακών που καταναλώνουμε στο πρωινό, το απογευματινό ή το βραδινό μας γεύμα, ιδιαίτερα μάλιστα αυτές που περιέχουν και σοκολάτα.

Εμφιαλωμένο νερό

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως πράγματι, το εμφιαλωμένο νερό περιέχει ίχνη καφεΐνης μικρής ποσότητας, τα οποία πολλές εταιρίες προσθέτουν ως διεγερτικό στο νερό τους. Διαβάζετε λοιπόν προσεκτικά τις ετικέτες στα μπουκάλια τους.

Αναψυκτικά εκτός από αυτά τύπου cola

Δεν είναι μόνο τα αναψυκτικά τύπου cola που περιέχουν καφεΐνη, αλλά σχεδόν όλα τα αναψυκτικά στην αγορά!

Ντεκαφεϊνέ καφές

Ακόμη και ο ντεκαφεϊνέ καφές περιέχει στην πραγματικότητα ίχνη καφεΐνης, γεγονός που δεν τον κάνει ένα αθώο ρόφημα όπως νομίζαμε. Συνεπώς αποφύγετέ τον αν θέλετε να κοιμηθείτε μια νορμάλ ώρα!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;