6 εντυπωσιακοί τρόποι που τα κεράσια ενισχύουν τον οργανισμό μας

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέσετε τα κεράσια στη διατροφή σας

Ναταλία Πετρίτη

Κατακόκκινα και ζουμερά, τα κεράσια δεν είναι απλά ένα νόστιμο φρούτο που απολαμβάνουμε κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά μια εξαιρετική διατροφική επιλογή που μας ενισχύει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Διαβάστε στη συνέχεια έξι από αυτούς.

Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά

Φυτικές ίνες, βιταμίνη C και Κ, κάλιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο, είναι μόνο λίγα από τα μοναδικά θρεπτικά συστατικά των κερασιών που τα κάνουν πολύτιμα για τη διατροφή μας. Οι ιδιότητες αυτών ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την υγεία του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και σταθεροποιούν την αρτηριακή πίεση.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικούς και αντιφλεγμονώδεις παράγοντες

Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικούς και αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, όπως οι πολυφαινόλες, βοηθώντας στη μάχη με το οξειδωτικό στρες που συνδέεται με χρόνιες ασθένειες και πρόωρη γήρανση.

Βοηθούν στην αποκατάσταση μετά τη γυμναστική

Αν κι εσείς γυμνάζεστε, δοκιμάστε τα κεράσια σαν σνακ για μετά τη γυμναστική, καθώς αυτά βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματος από συμπτώματα όπως ο μυϊκός πόνος, η καταστροφή των ιστών και άλλες φλεγμονές.

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση κερασιών συνδέεται άμεσα με μείωση του ρίσκου εμφάνισης καρδιοπάθειας. Αυτό οφείλεται φυσικά στην περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, όπως οι κατεχίνες, αλλά και στο κάλιο.

Ενδέχεται να βελτιώνουν τα συμπτώματα αρθρίτιδας

Καθώς τα κεράσια έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τις καταστροφικές συνέπειες του οξειδωτικού στρες του οργανισμού μας, έτσι μπορούν και να βελτιώνουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, ασθένειας άμεσα συνδεδεμένης με αυτό. Μειώνουν επίσης τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα, γεγονός που επίσης ανακουφίζει από τα συμπτώματα αυτά. Ωστόσο, χρειάζονται ακόμη περισσότερες έρευνες πάνω στο πόσο τελικά μπορούν τα κεράσια να βοηθήσουν με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Βοηθούν την ποιότητα του ύπνου μας

Η μελατονίνη που τα κεράσια περιέχουν είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη ουσία για τον οργανισμό μας, η οποία και έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου μας. Η κατανάλωσή τους βοηθά με τα συμπτώματα αϋπνίας, ενώ βελτιώνουν γενικά την ποιότητα του ύπνου μας. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares