Skip to main content

FOOD

7 τροφές για το απαραίτητο ανοιξιάτικο detox

Τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για να αποτοξινωθείτε μετά από έναν βαρύ χειμώνα!



Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, νερό, αντιοξειδωτικά συστατικά και εύκολες στην πέψη. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να αποτοξινωθείτε έπειτα από έναν αρκετά βαρύ χειμώνα που σίγουρα όλοι φάγαμε λίγο παραπάνω και πιο βαριές τροφές από όσο έπρεπε. Ακολουθούν οκτώ εξαιρετικές διατροφικές επιλογές, για να τις βάλετε στην καθημερινότητά σας.

Σπαράγγια

Με μόλις 27 θερμίδες ανά μερίδα, τα σπαράγγια βοηθούν στην αποτοξίνωση των νεφρών και εμποδίζουν την κατακράτηση υγρών του σώματός μας. βοηθούν στη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά.

Σπανάκι

Πλούσιο σε αντικαρκινικά και αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά, το σπανάκι παρέχει στον οργανισμό μας διπλάσια ποσότητα βιταμίνης Κ από αυτή που έχει ανάγκη σε ημερήσια βάση, με μόλις ένα μπολ φρέσκων φύλλων. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων και ασβεστίου.

Λεμόνια

Τα λεμόνια είναι το πλέον αντιοξειδωτικό εσπεριδοειδές, με άπλετη ποσότητα βιταμίνης C που βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό μας. βοηθούν στη λειτουργία του συκωτιού και είναι αλκαλικά.

Ραπανάκια

Τα ραπανάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες, γεγονός που τα κάνει μια μοναδική επιλογή για ανοιξιάτικη αποτοξίνωση.

Αρακάς

Εύκολος στο μαγείρεμα, αλλά και στη χώνεψη, ο αρακάς είναι μια μοναδική επιλογή λαχανικού πλούσιου σε πρωτεΐνες. Περιέχει επίσης άπλετα αντιοξειδωτικά, όπως φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και καροτενοειδή.

Κόλιανδρος

Ο φρέσκος κόλιανδρος έχει τη δυνατότητα να μειώνει τα σάκχαρα στο αίμα, να βελτιώνει την υγεία των ματιών μας, αλλά και να δίνει φρέσκια γεύση στα πιάτα μας.

Celery

Πλούσιο σε φυτικές ίνες, το celery είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανοιξιάτικο detox, καθώς βοηθά στον καθαρισμό του παχέος εντέρου, ενώ βοηθά στη χαλάρωση και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τα κύτταρά μας από τις καταστρεπτικές συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ και άλλων τοξινών. Διαθέτει επίσης αντικαρκινικές ουσίες.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department