Skip to main content

FOOD

5 διατροφικές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μην παίρνεις βάρος

Ακολούθησε τις συμβουλές του AllYou για απόλαυση στο έπακρο, χωρίς περιττά κιλά



Η διατήρηση του βάρους μας σε φυσιολογικά επίπεδα δεν χρειάζεται να είναι βάσανο, μιας που υπάρχουν τρόποι να το καταφέρουμε εύκολα, αποκτώντας μερικές μόνο καλές συνήθειες. Να ποιες 5 από αυτές θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις τα γεύματά σου χωρίς τύψεις και χωρίς να παίρνεις περιττό βάρος.

Βάλε τα μπαχαρικά στο πιάτο σου

Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό ενώ παράλληλα δίνουν υπέροχη γεύση στα πιάτα μας χωρίς να καταφεύγουμε σε λιπαρές σάλτσες. Κουρκουμάς, κανέλα, κύμινο, κάρδαμο και τόσα ακόμη, όλα μαζί κάνουν θαύματα για το πεπτικό μας σύστημα ενώ μας ανοίγουν νέους γευστικούς ορίζοντες.

Περιόρισε την γλουτένη

Μπορεί να μην έχεις κάποια δυσανεξία, αλλά όλοι μας καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που χρειαζόμαστε. Ένας εύκολος τρόπος είναι να αντικαθιστάς κατά καιρούς τα ζυμαρικά με κινόα ή καστανό ρύζι, αλλά και να μην ενδίδεις σε πολλούς γλυκούς πειρασμούς.

Αλάτι μόνο εκεί που πρέπει

Μην συνηθίζεις στο πολύ αλατισμένο φαγητό, μιας που δεν κάνει καλό στην αρτηριακή πίεση. Φρόντισε να μαγειρεύεις όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι σου και να αποφεύγεις τροφές του εμπορίου με μεγάλη περιεκτικότητα σε αυτό.

Γίνε flexitarian

Δεν χρειάζεται να γίνεις χορτοφάγος αν σου αρέσει το κρέας, όμως προσπάθησε απλά να το ελαττώσεις και να περιορίσεις την κατανάλωσή του σε μια με δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι θα αρχίσεις να παίρνεις την πρωτεΐνη που χρειάζεται το σώμα σου από άλλες πηγές, όπως τα ρεβίθια και οι φακές, ενώ θα δεις και διαφορά στην επιδερμίδα και το σώμα σου χωρίς να περιορίζεσαι.

Κατανάλωσε καλά λιπαρά

Τα κορεσμένα λιπαρά δεν έχουν καμία θέση στην διατροφή μας, αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα καλά λιπαρά, όπως αυτά του αβοκάντο, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Αυτά βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερίνης και πρέπει να είναι κομμάτι της διατροφής μας σε καθημερινή βάση. Βάλε ελαιόλαδο στις σαλάτες σου, αβοκάντο στο ψωμί σου και συνόδεψε με χούμους τα λαχανικά σου για να παίρνεις αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο οργανισμός σου κάθε μέρα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!