Ποιο είναι το φρούτο που προλαμβάνει τη γήρανση του μυαλού μας;

Πρόλαβε τη γήρανση του πνεύματος, αλλά και του σώματός σου βάζοντάς το στη διατροφή σου

Ναταλία Πετρίτη

Μαγικός τρόπος να παγώσουμε τον χρόνο σίγουρα δεν υπάρχει, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν στρατηγικές επιλογές στην καθημερινότητά μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Για αυτό και αξίζει να προσέχουμε λίγο περισσότερο τις διατροφικές μας συνήθειες, προσθέτοντας στα γεύματά μας συστατικά που προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση του πνεύματος και του σώματός μας.

Ένα καλό παράδειγμα αυτών είναι το αβοκάντο, αφού όπως έχει αποδειχτεί διαθέτει σημαντικά οφέλη για τη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου μας. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Tufts που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Nutrients, η κατανάλωση ενός αβοκάντο κάθε μέρα για έξι μήνες συνδέεται με αυξημένα επίπεδα λουτεΐνης στον οργανισμό μας, ουσία που σχετίζεται με τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη.

Ο κύριος λόγος που το αβοκάντο συμβάλλει στην μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, μιας που μόλις ένα αβοκάντο περιέχει σχεδόν 60 mg από αυτό, Αυτό μεταφράζεται στην ημερήσια ποσότητα που απαιτεί ο οργανισμός του μέσου ανθρώπου. Το μαγνήσιο ρυθμίζει σε γενικές γραμμές τη διοχέτευση της ενέργειας στο σώμα μας, αλλά και την ισορροπία του νευρικού και μυϊκού μας συστήματος, ενώ διαστέλλει τα αγγεία, τα οποία αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό μας, προστατεύοντάς τον σημαντικά με αυτόν τον τρόπο. Είναι επιπλέον πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή νευρικών κυττάρων, που διατηρούν υγιή τη μνήμη και προλαμβάνουν γνωστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και η γεροντική άνια, ενώ επιβραδύνουν την πνευματική κι γνωστική παρακμή. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares