Skip to main content

FOOD

5 καθημερινά λάθη που σαμποτάρουν την προσπάθεια σου να χάσεις βάρος

Αν κάνεις δίαιτα και δεν βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε ίσως φταίνε μερικές «αθώες» συνήθειές σου



Αν κάνεις το τελευταίο διάστημα έχεις ξεκινήσει μια δίαιτα, χωρίς ωστόσο να βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στο κορμί σου, τότε ίσως φταίνε μερικές «αθώες» συνήθειές σου. Διάβασε ποιες είναι αυτές ώστε να έχεις τη μάξιμουμ απόδοση και τα αποτελέσματα που εσύ θέλεις στο σώμα σου, σε σύντομο χρόνο και χωρίς να ταλαιπωρείσαι.

Μαζί με την δίαιτα ξεκινάς γυμναστική αλλά καταναλώνεις παραπάνω τροφή

Για να χάσεις βάρος θα πρέπει να συνδυάσεις διατροφή με γυμναστική, χτίζοντας έτσι και ένα γερό σώμα και συσφίγγοντάς το. Αν νομίζεις όμως ότι ξεκινώντας να αθλείσαι μπορείς να τρως μεγαλύτερες ποσότητες τροφής με την δικαιολογία ότι θα κάψεις τις θερμίδες, τότε σαμποτάρεις τη δίαιτά σου, ρισκάροντας το να παχύνεις τελικά περισσότερο.

Σπας την δίαιτα το Σαββατοκύριακο

Ναι, μπορείς να έχεις μια ελεύθερη μέρα για να φας κάτι παραπάνω, όταν όμως χαλάς εντελώς τη δίαιτά σου για δύο μέρες σερί, τότε το σώμα σου αποσυντονίζεται πλήρως και δεν χάνεις τελικά το βάρος που επιθυμείς. Προσπάθησε να έχεις μόνο ένα cheat day και αυτό με ισορροπία!

Δεν υπολογίζεις τις θερμίδες που λαμβάνεις από τα υγρά

Τα περισσότερα αναψυκτικά, ποτά και ροφήματα του εμπορίου είναι γεμάτα ζάχαρη. Μην υποτιμάς λοιπόν τις θερμίδες τους και προσπάθησε να τα βγάλεις από την καθημερινότητα σου, επιλέγοντας μόνο μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, αλλά και ένα τσάι δίχως ζάχαρη.

Δεν τρως πρωινό

Ένα καλό πρωινό βοηθάει στο να καταναλώσεις λιγότερο φαγητό το μεσημέρι, αλλά και γενικά στο να τσιμπολογάς λιγότερο μέσα στην ημέρα. Σου δίνει επίσης μπόλικη ενέργεια και νιώθεις πιο ξεκούραστη.

Τσιμπολογάς συνεχώς

Μέσα στην ημέρα θα πρέπει να κάνεις μικρά και πολλά γεύματα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να τσιμπολογάς διαρκώς. Ακόμα κι αν το τσιμπολόγημα περιλαμβάνει υγιεινές τροφές (φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, γιαούρτι, τυρί τύπου cottage, παξιμάδια), αν τα συγκεντρώσεις στο τέλος της ημέρας, θα δεις ότι ισοδυναμούν με άλλο ένα γεύμα. Γι΄ αυτό παράμεινε εγκρατής.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

CELEBS

Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον: Έχουν επέτειο γάμου και το γιορτάζουν!

Πόσα χρόνια είναι παντρεμένο το celebrity couple;

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

CELEBS

Aν Χάθαγουεϊ: Αποκάλυψε ότι γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας

«Ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου»