FOOD
Ποια φρούτα πρέπει να αποφύγεις αν υποφέρεις από πρήξιμο στο στομάχι;
Να ποια φρούτα δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζεις
Νιώθεις σχετικά συχνά το δυσάρεστο αίσθημα της φουσκωμένης κοιλιάς και του πρηξίματος; Δεν είσαι μόνη! Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται στο σώμα μας όταν καταναλώνουμε συγκεκριμένες τροφές, η σύσταση των οποίων αποτελείται από ουσίες που κάποιοι άνθρωποι μεταβολίζουν δυσκολότερα. Και ακόμη και τροφές όπως τα φρούτα είναι πιθανό να σου προκαλούν φούσκωμα, δίχως να έχεις καταλάβει ότι ευθύνονται γι΄αυτό. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια φρούτα είναι καλό να αποφεύγεις, τουλάχιστον σε μεγάλες ποσότητες.
Μήλα
Eίναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα τα πράσινα, αλλά και σε φρουκτόζη. Γι' αυτό χωνεύονται δύσκολα από τον οργανισμό μας και καλό είναι να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες (μέχρι μισό μήλο τη φορά).
Αχλάδια
Περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και πηκτίνη που προκαλεί κορεσμό, είναι διουρητική και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης. Περιέχουν όμως και σορβιτόλη, ουσία που σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και δυσφορία.
Κεράσια, σταφύλια, μάνγκο και ανανάς
Και τα τέσσερα αυτά φρούτα περιέχουν αρκετά σάκχαρα, τα οποία και χωνεύονται δύσκολα από τον οργανισμό και προκαλούν φούσκωμα. Καλό θα ήταν να μην καταναλώνονται συνδυαστικά.
Αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και δαμάσκηνα
Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να βοηθούν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, προκαλούν όμως φούσκωμα στην κοιλιά εξαιτίας των σακχάρων και των φυτικών ινών τους. Προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό κάθε φορά που καταναλώνεις αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες ή δαμάσκηνα.