Skip to main content

FOOD

Ποια φρούτα πρέπει να αποφύγεις αν υποφέρεις από πρήξιμο στο στομάχι;

Να ποια φρούτα δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζεις



Νιώθεις σχετικά συχνά το δυσάρεστο αίσθημα της φουσκωμένης κοιλιάς και του πρηξίματος; Δεν είσαι μόνη! Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται στο σώμα μας όταν καταναλώνουμε συγκεκριμένες τροφές, η σύσταση των οποίων αποτελείται από ουσίες που κάποιοι άνθρωποι μεταβολίζουν δυσκολότερα. Και ακόμη και τροφές όπως τα φρούτα είναι πιθανό να σου προκαλούν φούσκωμα, δίχως να έχεις καταλάβει ότι ευθύνονται γι΄αυτό. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια φρούτα είναι καλό να αποφεύγεις, τουλάχιστον σε μεγάλες ποσότητες.

Pixel

Μήλα

Eίναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα τα πράσινα, αλλά και σε φρουκτόζη. Γι' αυτό χωνεύονται δύσκολα από τον οργανισμό μας και καλό είναι να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες (μέχρι μισό μήλο τη φορά).

Αχλάδια

Περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και πηκτίνη που προκαλεί κορεσμό, είναι διουρητική και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης. Περιέχουν όμως και σορβιτόλη, ουσία  που σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και δυσφορία.

Pixel

Κεράσια, σταφύλια, μάνγκο και ανανάς

Και τα τέσσερα αυτά φρούτα περιέχουν αρκετά σάκχαρα, τα οποία και χωνεύονται δύσκολα από τον οργανισμό και προκαλούν φούσκωμα. Καλό θα ήταν να μην καταναλώνονται συνδυαστικά.

Αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να βοηθούν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, προκαλούν όμως φούσκωμα στην κοιλιά εξαιτίας των σακχάρων και των φυτικών ινών τους. Προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό κάθε φορά που καταναλώνεις αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες ή δαμάσκηνα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

Προτεινόμενα

SINGLES

Γιατί μπορεί ένας άντρας να το βάλει στα πόδια αφού κοιμηθεί μαζί σου;

Για να μη μείνεις με την απορία υπάρχουν 8 τουλάχιστον καλοί λόγοι

CELEBS

Τατιάνα Μπλάτνικ: Ποιος είναι ο νέος της σύντροφος, μετά το διαζύγιο

Σε σχέση με επιχειρηματία μετά το διαζύγιό της από τον Νικόλαο

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση