Skip to main content

FOOD

O θαυματουργός υδατάνθρακας που μπορεί να μειώσει το λίπος στην κοιλιά σου

Κι όμως αυτός ο υδατάνθρακας μπορεί να μειώσει το λίπος στην κοιλιά σου, αποτελώντας ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα για την καθημερινότητά σου



Οι υδατάνθρακες είναι τις περισσότερες φορές μια απαγορευμένη τροφή όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ισχύει το ίδιο και για όλα τα είδη τους. Η περίπτωση της βρώμης είναι η πιο χαρακτηριστική, μιας που αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό υδατάνθρακα για τη συρρίκνωση του λίπους στην κοιλιά μας, σύμφωνα με τους διαιτολόγους.

 Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή δημητριακών ολικής αλέσεως και περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που την καθιστούν ένα υγιεινό γεύμα ή snack. Ο χυλός βρώμης είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές και χορταστικό πρωινό και αν και δεν είναι το μόνο πιάτο πρωινού που μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια απώλειας βάρους, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να ξεκινήσεις την ημέρα σου λόγω των διατροφικών πλεονεκτημάτων του. Παίζει επίσης ρόλο στη μείωση της κακής χοληστερόλης, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και είναι γεμάτος με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες στο oatmeal  μας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής όλο το πρωί. Επιπλέον, τα δημητριακά ολικής αλέσεως διατηρούν το σάκχαρό μας σταθεροποιημένο, αποτρέποντας τις αιχμές και τις πτώσεις που σχετίζονται με την αύξηση βάρους.

Ένα υγιεινό oatmeal μπορεί να γίνει είτε αλμυρό είτε γλυκό χωρίς περιττές θερμίδες και όταν ολοκληρωθεί η παρασκευή του μπορεί να αποδειχθεί το τέλειο πρωινό για συστηματική απώλεια βάρους. Ο καλύτερος τρόπος για να το φας αποφεύγοντας τις υπερβολικές θερμίδες και ενισχύοντας τη συρρίκνωση του κοιλιακού λίπους είναι να μην επιλέξεις να καταναλώσεις προπαρασκευασμένο χυλό βρώμης και να φτιάξεις το δικό σου, με υγιεινές προσθήκες, όπως οι ξηροί καρποί, τα μούρα και τα αυγά. Δοκίμασε ξηρούς καρπούς, κανέλα, βατόμουρα, φράουλες και μπανάνες. Αν πάλι προτιμάς τις αλμυρές γεύσεις μπορεί να βάλεις ντομάτες, αυγά, μανιτάρια και σπανάκι.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.