6 πολύτιμα οφέλη που προσφέρουν τα κεράσια στην υγεία μας

Όλοι οι λόγοι που κάνουν το άκρως καλοκαιρινό φρούτο την καλύτερη επιλογή για ένα δροσερό σνακ

Ναταλία Πετρίτη

Ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα εποχής δεν είναι άλλα από τα κεράσια, που έχουν πρωταγωνιστική παρουσία στο διαιτολόγιό μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Και δεν είναι μόνο η νοστιμιά που τα αναδεικνύουν σε μια από τις κορυφαίες επιλογές για σνακ, αλλά και τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία μας, που μπορείς να διαβάσεις παρακάτω.

Διαθέτουν αντιοξειδωτικά

Τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη, μια ουσία απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αλλά και για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Προσφέρουν καλύτερο ύπνο

Η ίδια ουσία (μελατονίνη) βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς ύπνου, γι΄ αυτό και τα κεράσια αποτελούν ένα τέλειο σνακ για να καταναλώσεις περίπου δύο ώρες προτού κοιμηθείς.

Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Οι ανθοκυανίνες, συστατικό που συναντάται σε υψηλή περιεκτικότητα στα κεράσια και τους χαρίζει το χαρακτηριστικό βαθυκόκκινο χρώμα τους, μπορούν να γίνουν ο σύμμαχός σου στην απώλεια βάρους και λίπους, ενώ αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης.

Διαθέτουν αντιγηραντικές ιδιότητες

Η μελατονίνη, επίσης, επιβραδύνει και τη διαδικασία γήρανσης, καθώς μπορεί ίσως να εξουδετερώνει την οξειδωτική βλάβη και να καθυστερεί τη νευροεκφυλιστική διαδικασία της γήρανσης.

Είναι πλούσια σε σίδηρο

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο, τα κεράσια είναι κατάλληλα για πάσχοντες από αναιμία.

Βοηθούν στην πρόληψη από τον διαβήτη

Οι ανθοκυανίνες, επίσης, επιτρέπουν τον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και αποτρέπουν την υπεργλυκαιμία, κατά συνέπεια και τον διαβήτη.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares