3 διατροφικές συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις στην εμμηνόπαυση

Αλλά και τα χρόνια πριν από αυτή, για γερό ανοσοποιητικό και λαμπερό δέρμα

Ναταλία Πετρίτη

Η εμμηνόπαυση είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή μας, μέσα από την οποία μεταβαίνουμε σε ένα νέο στάδιο για το σώμα και την υγεία μας, γι’ αυτό και είναι απαραίτητες μερικές αλλαγές στη διατροφή μας για την καλύτερη μετάβαση. Συνέχισε να διαβάζεις λοιπόν, για να δεις ποιες είναι οι τρεις διατροφικές συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις στην εμμηνόπαυση, αλλά και τα χρόνια πριν από αυτή, για γερό ανοσοποιητικό και λαμπερό δέρμα.

Πίνε άφθονο νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας. Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ενυδάτωση για το σώμα και το δέρμα σου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις την κατακράτηση που μπορεί να σημειωθεί λόγω των ορμονικών διαταραχών που βιώνουμε κατά την περίοδο αυτή και βελτιώνεις τα ανεπιθύμητα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Βάλε τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σου

Η κατανάλωση τροφίμων με αντιοξειδωτικές ουσίες είναι απαραίτητη στην εμμηνόπαυση, μιας που αυτές έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, μόρια τα οποία καταστρέφουν τα υγιή μας κύτταρα και μεταλλάσσουν το dna μας με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση. Προτίμησε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία θα εντοπίσεις στην αγορά από το έντονο χρώμα τους. Χαρακτηριστικές επιλογές είναι το ρόδι, τα καρότα και τα μούρα.

Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Το ασβέστιο αποτελεί απαραίτητο ιχνοστοιχείο για την υγεία των οστών μας. Κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, όπως και μετά από αυτή, παρατηρείται μείωση της οστικής μάζας των γυναικών και κατά συνέπεια είναι πιθανή η εμφάνιση οστεοπόρωσης. Προσπάθησε να καταναλώνεις 3 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα όπως γάλα, γιαούρτι ή τυρί. Καλή πηγή ασβεστίου θεωρούνται και τα αμύγδαλα, όπως και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, ρόκα και μπρόκολο). Συμβουλέψου επίσης τον γιατρό σου για τη λήψη κάποιου συμπληρώματος ασβεστίου ή βιταμίνης D, η οποία συνεισφέρει στην καλύτερη απορρόφησή του.

Επιπλέον θυμήσου:

Τα μικρά και συχνά γεύματα και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι φίλοι σου κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, όπως και πριν από αυτή, και βοηθούν ώστε να προλάβεις καταστάσεις όπως η αύξηση του βάρους και άλλοι πιθανοί κίνδυνοι υγείας.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares