Skip to main content

FOOD

3 διατροφικές συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις στην εμμηνόπαυση

Αλλά και τα χρόνια πριν από αυτή, για γερό ανοσοποιητικό και λαμπερό δέρμα



Η εμμηνόπαυση είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή μας, μέσα από την οποία μεταβαίνουμε σε ένα νέο στάδιο για το σώμα και την υγεία μας, γι’ αυτό και είναι απαραίτητες μερικές αλλαγές στη διατροφή μας για την καλύτερη μετάβαση. Συνέχισε να διαβάζεις λοιπόν, για να δεις ποιες είναι οι τρεις διατροφικές συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις στην εμμηνόπαυση, αλλά και τα χρόνια πριν από αυτή, για γερό ανοσοποιητικό και λαμπερό δέρμα.

Πίνε άφθονο νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας. Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ενυδάτωση για το σώμα και το δέρμα σου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις την κατακράτηση που μπορεί να σημειωθεί λόγω των ορμονικών διαταραχών που βιώνουμε κατά την περίοδο αυτή και βελτιώνεις τα ανεπιθύμητα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Βάλε τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σου

Η κατανάλωση τροφίμων με αντιοξειδωτικές ουσίες είναι απαραίτητη στην εμμηνόπαυση, μιας που αυτές έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, μόρια τα οποία καταστρέφουν τα υγιή μας κύτταρα και μεταλλάσσουν το dna μας με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση. Προτίμησε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία θα εντοπίσεις στην αγορά από το έντονο χρώμα τους. Χαρακτηριστικές επιλογές είναι το ρόδι, τα καρότα και τα μούρα.

Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Το ασβέστιο αποτελεί απαραίτητο ιχνοστοιχείο για την υγεία των οστών μας. Κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, όπως και μετά από αυτή, παρατηρείται μείωση της οστικής μάζας των γυναικών και κατά συνέπεια είναι πιθανή η εμφάνιση οστεοπόρωσης. Προσπάθησε να καταναλώνεις 3 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα όπως γάλα, γιαούρτι ή τυρί. Καλή πηγή ασβεστίου θεωρούνται και τα αμύγδαλα, όπως και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, ρόκα και μπρόκολο). Συμβουλέψου επίσης τον γιατρό σου για τη λήψη κάποιου συμπληρώματος ασβεστίου ή βιταμίνης D, η οποία συνεισφέρει στην καλύτερη απορρόφησή του.

Επιπλέον θυμήσου:

Τα μικρά και συχνά γεύματα και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι φίλοι σου κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, όπως και πριν από αυτή, και βοηθούν ώστε να προλάβεις καταστάσεις όπως η αύξηση του βάρους και άλλοι πιθανοί κίνδυνοι υγείας.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου