Skip to main content

FOOD

5 μοναδικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας το mango

Εσύ γνώριζες πως το mango κάνει τα μάτια μας πιο υγιή;



Πολύτιμο συστατικό σε smoothies, gourmet σαλάτες, αλλά και σκέτο όπως όλα τα φρούτα, το mango προσφέρει στην υγεία μας μοναδικά οφέλη και αξίζει να το συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. Να ποια είναι αυτά.

Δυνατό ανοσοποιητικό

Χάρη στα 20 θρεπτικά στοιχεία που περιλαμβάνει, ένα μόλις mango μπορεί να εξασφαλίσει το 50% της ημερήσιας ποσότητας της βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας, αλλά και το 35% της βιταμίνης Α. Βοηθά επίσης σημαντικά στη μείωση του οξειδωτικού στρες, ενώ η βιταμίνη Α διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση που καταπολεμά τις μολύνσεις.

Υγιή μάτια

Η βιταμίνη Α όπως και τα καροτενοειδή που περιλαμβάνει το mango προλαμβάνουν τις βλάβες στα μάτια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, τα φυσικά καροτενοειδή προστατεύουν τα μάτια από το μπλε φως, γι’ αυτό και το mango είναι ιδανικό για σένα που βρίσκεσαι συνεχώς μπροστά από οθόνες.

Ρύθμιση βάρους

Οι φυτικές ίνες που το mango διαθέτει σε αφθονία το καθιστούν κατάλληλο για ανθρώπους που πρέπει να προσέχουν το σάκχαρο στο αίμα τους. Κι αυτό μιας που η ποσότητα των ινών που λαμβάνουμε από μία κούπα mango έχει ως αποτέλεσμα την αργή απορρόφηση της ζάχαρης από τον οργανισμό, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο φρούτο είναι ιδανικό να βρίσκεται στη διατροφή ενός ατόμου που παλεύει με την παχυσαρκία.

Υγεία της καρδιάς

Οι ουσίες που περιέχει το mango βοηθούν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τη χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και τα ελεύθερα λιπαρά οξέα, ενώ προστατεύουν και τον ιστό της.

Διαβήτης και καρκίνος

Το mango περιλαμβάνει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται mangiferin, που διαθέτει αντικαρκινική δράση και ιδιότητες κατά του διαβήτη. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, αυτό το αντιοξειδωτικό βοηθά στο να μειωθεί η γλυκόζη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα, ενώ βελτιώνει και τη λειτουργία των νεφρών σε διαβητικούς. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες, το mangiferin συμβάλλει στην αναστολή της αύξησης των όγκων και των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30