Skip to main content

FOOD

Κάνεις διατροφή; 5 tips για να μην πεινάς!

Ένα νέο διατροφικό πλάνο μπορεί να αλλάξει εντελώς τις καθημερινές σου συνήθειες και να σου δημιουργήσει καινούριες.



Πολλές φορές, όμως η αρχή είναι δύσκολη και σίγουρα θα νιώθεις να σε καταλαμβάνει η πείνα. Μέχρι λοιπόν να αποκτήσεις μια συνήθεια που θα σε βάλει σε ένα δομημένο πρόγραμμα, μπορείς να ακολουθήσεις τα 5 παρακάτω tips για να μην πεινάς!

Νερό και ενυδάτωση!

Το νερό είναι πολύ σημαντικό για τη διατροφή μας, καθώς “γεμίζει» το στομάχι και αυτό μας δίνει την αίσθηση του κορεσμού, ακόμη κι αν δεν έχουμε φάει τόσο όσο που θα μας έκανε να χορτάσουμε. Επίσης, ενυδατώνει τον οργανισμό και συμβάλλει γενικότερα στην υγιεινή διατροφή, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία αλλά και για την ψυχολογία μας. Το έξυπνο tip που μπορείς να ακολουθήσεις, είναι να γεμίζεις το αγαπημένο σου μπουκάλι με δροσερό νερό και να πίνεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και τις ώρες που πεινάς, δημιουργώντας έτσι μια καθημερινή συνήθεια.

 Μικρά και συχνά γεύματα

Ο εμπλουτισμός του διατροφικού σου πλάνου με συχνά γεύματα θα σου δώσει το boost ενέργειας που χρειάζεσαι μέσα στη μέρα, ενώ θα περιορίσει την πείνα σου σε μεγάλο βαθμό. Τα συχνά γεύματα, σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα (πχ ανά 2-3 ώρες) θα βάλουν τον μεταβολισμό σου σε μια εγρήγορση και θα σου δώσουν την αίσθηση ότι χορταίνεις και μπορείς να αναμένεις για το επόμενο γεύμα, το οποίο δεν θα αργήσει μέσα στη μέρα σου.

Αν λοιπόν είσαι σε διατροφή, πρόσθεσε στο πρόγραμμά σου διαιτητικά φαγητά που ταιριάζουν με τις ανάγκες σου, σού προσφέρουν τη νοστιμιά που χρειάζεσαι και φυσικά σε χορταίνουν με τον πιο σωστό τρόπο, ώστε να πετύχεις τον στόχο σου.

 

Τροφές που χορταίνουν για περισσότερες ώρες

Υπάρχουν κάποιες τροφές που δίνουν πολλή ενέργεια στον οργανισμό και έχουν την ιδιότητα να μας κρατούν χορτάτους για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα. Κάποιες από αυτές είναι οι εξής:

  • Αβοκάντο: είναι αρκετά λιπαρό και μπορεί να σε κρατήσει χορτάτο/η από το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι.
  • Ξηροί καρποί: Προτίμησέ τους ως ενδιάμεσα snacks και εμπλούτισε τον οργανισμό σου με φυτικές ίνες και ωφέλιμα λιπαρά.
  • Σολομός: Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και Ω-3 λιπαρά και μπορεί να προσφέρει ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα.
  • Λιναρόσπορος: Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και μπορεί να σου προσφέρει το αίσθημα κορεσμού για ώρες.
  • Γιαούρτι: Επίλεξε ένα άπαχο ή με λίγα λιπαρά και λάβε όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι για να νιώθεις χορτάτος.

Μη βιάζεσαι να τελειώσεις το γεύμα σου

Ένα ακόμη έξυπνο tip είναι να τρως αργά και να απολαμβάνεις το γεύμα σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να μπορείς να το απολαύσεις περισσότερο, θα ενεργοποιήσει την πέψη και φυσικά, θα σου δώσει ενέργεια ώστε να μην πεινάσεις γρήγορα, μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Επίλεξε το φαγητό για την κάθε σου μέρα και δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, ώστε να χαρείς τη στιγμή και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να συνηθίσει στο νέο πρόγραμμα αλλά και στην επίτευξη του σκοπού της διατροφής.

 

Θυμήσου τον στόχο!

Όταν ξεκινάμε να ακολουθούμε ένα διατροφικό πλάνο, θέτουμε κάποιους στόχους, τους οποίους και επιθυμούμε να πετύχουμε σε βάθος χρόνου. Αυτοί μπορεί να είναι η απώλεια βάρους, η αποτοξίνωση, η ισορροπία στις διατροφικές μας συνήθειες, ακόμη και σημαντικοί λόγοι υγείας. Όταν λοιπόν πεινάς, σκέψου τους λόγους που κάνεις αυτή την προσπάθεια και πάρε δύναμη από αυτό, χωρίς να χαλάς το πλάνο σου.

Όταν λοιπόν η πείνα σε κατακλύζει, ακολούθησε αυτά τα 5 tips και πάρε δύναμη για να συνεχίσεις με πρόγραμμα, το διατροφικό σου πλάνο. Μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson