Skip to main content

FOOD

Ποιες είναι οι τροφές που μας βοηθούν με τους πόνους περιόδου;

Οι διατροφικές επιλογές που θα σε βοηθήσουν να μετριάσεις τον πόνο τις δύσκολες ημέρες του μήνα



Οι πόνοι, οι κράμπες και οι γενικότερες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου μας, σίγουρα δεν μπορούν να εξαλειφθούν, αλλά μπορούν να μετριαστούν μέσα από μικρές αλλαγές στη καθημερινή μας διατροφή. Κι αυτό, μιας που πολλά από τα παραπάνω τα βιώνουμε εξαιτίας της έλλειψης σημαντικών βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων από τον οργανισμό μας, όπως για παράδειγμα των χαμηλών επιπέδων ασβεστίου που προκαλούν αύξηση των συσπάσεων των μυών της μήτρας. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιες διατροφικές επιλογές μπορούν να βοηθήσουν με τους πόνους περιόδου, βάζοντάς τις απλώς στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

Μαύρη Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην καταπολέμηση του πόνου της περιόδου, χάρη στο μαγνήσιο που περιέχει. Η ποσότητα την ημέρα δεν πρέπει να ξεπερνά ωστόσο τα 28 γρ.!

Λιπαρά ψάρια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά των ψαριών ανακουφίζουν από τους πόνους της περιόδου. Σολομό, τόνος, σαρδέλες ή ρέγκα είναι μόλις μερικές από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις ανάλογα με τον χρόνο και τα χρήματα που διαθέτεις για το μαγείρεμά τους. 

Τζίντζερ

Η αντιφλεγμονώδης δράση του τζίντζερ αποτελεί και δυνητικά αποτελεσματική θεραπεία για την ανακούφιση των πόνων περιόδου, ενώ σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι η κατανάλωσή τους αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός μας έστω και παροδικά.  

Σπόροι chia

Όπως και τα λιπαρά ψάρια, έτσι και οι σπόροι chia περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά που βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο. Είναι επίσης μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή επιλογή για το πρωινό μας γεύμα, μαζί με φρούτα.

Εσπεριδοειδή

Οι χυμοί των εσπεριδοειδών, όπως του λεμονιού, του πορτοκαλιού και του λάιμ, περιέχουν εσπεριδίνη, μια πολυφαινόλη που εμποδίζει την απελευθέρωση των προσταγλανδινών που συνδέονται με τους πόνους περιόδους. Μπορείς να τους καταναλώνεις φρέσκους στο πρωινό σου ή σαν συστατικό των γευμάτων σου.

Πράσινα λαχανικά

Το μαγνήσιο που περιέχουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ανακουφίζει από τις κράμπες που σε κάνουν να υποφέρεις, ενώ είναι το κατάλληλο ελαφρύ γεύμα που θα σε κρατήσει ασφαλή από ένα πιθανό φούσκωμα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι από πλήρες γάλα, όχι μόνο περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, αλλά περιλαμβάνει ένα ικανοποιητικό ποσοστό ασβεστίου, τοποθετώντας στην πρώτη θέση με τα τρόφιμα που βοηθούν στους πόνους περιόδου.

Κουρκουμάς

Η αντιφλεγμονώδης δράση του κουρκουμά χάρη στην πολυφαινόλη που περιέχει και αναστέλλει την προσταγλανδίνη, κάνει τους πόνους περιόδου να υποχωρούν άμεσα, ενώ είναι ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα