Όσπρια και φούσκωμα: Πώς να τα μαγειρέψεις για να αποφευχθεί;

Χρήσιμα tips για τη μαγειρική των οσπρίων, ώστε να τα προσθέσεις άφοβα στην καθημερινή σου διατροφή

Ναταλία Πετρίτη

Βασικό συστατικό τόσο της μεσογειακής διατροφής, όσο και μιας υγιεινής διατροφικής καθημερινότητας εν γένει, τα όσπρια είναι μια επιλογή που πρέπει σίγουρα να υπάρχει στο τραπέζι μας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τι γίνεται όμως όταν αυτά δημιουργούν ενοχλητικό φούσκωμα; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς να τα μαγειρεύεις ώστε αυτό να αποφευχθεί.

Τι πρέπει να κάνεις:

-Προτίμησε να τα βράζεις χωρίς σάλτσες και τσιγάρισμα, για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

-Συνόδευσέ τα με σαλάτα, αφού οι φυτικές ίνες θα διευκολύνουν τη λειτουργία του εντέρου. Οι φακές είναι η κατάλληλη επιλογή για μια σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, πιπεριές, τοματίνια και τόνο.

-Συνδύασέ τα με τροφές όπως το ρύζι και η κινόα, που συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη. Μια σαλάτα με συνδυασμό των παραπάνω υλικών μεταφέρεται επίσης εύκολα και είναι ιδανική επιλογή για μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο.

-Κατανάλωσέ τα συχνότερα, μιας και το σώμα συνηθίζει σε μια τροφή και αποφεύγονται τα δυσάρεστα συμπτώματά του φουσκώματος.

-Φρόντισε να καταναλώνεις σε κάθε γεύμα τη μερίδα που συνίσταται και να μην ξεφεύγεις από αυτήν.

-Για να γίνουν ακόμα πιο ελαφριά, άλλαζε συχνά το νερό κατά το μούλιασμα, όπως και κατά τη διάρκεια του βρασμού τους.

-Μην τα συνδυάζεις με έντονα μπαχαρικά, όπως το κάρυ ή το τσίλι.

-Τέλος, κατά τη διάρκεια του βρασμού προσπάθησε να τα ξαφρίζεις καλά, κάτι που θα βοηθήσει στην ευκολότερη πέψη τους.



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares