Skip to main content

FOOD

Τι να φας όταν είσαι άρρωστη; 5 τροφές για γρήγορη ανάρρωση

Ιδέες για διατροφικές επιλογές τις μέρες που σε ταλαιπωρεί μια ίωση



Οι ιώσεις του χειμώνα είναι πολλές και μπορούν να μας οδηγήσουν στο κρεβάτι πολύ εύκολα, αρκετές φορές όσο αυτός διαρκεί. Για να λάβεις λοιπόν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να αναρρώσει πιο γρήγορα, δες πέντε επιλογές για τη διατροφή σου τις μέρες που είσαι άρρωστη και θα μας ευχαριστείς.

Φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή, οι πιπεριές και το μπρόκολο μπορούν να μειώσουν το διάστημα που θα χρειαστείς να ξεπεράσεις μια ίωση ακόμη και κατά μία ή δύο μέρες. Δοκίμασε επίσης τα λαχανικά με πράσινα φύλλα, όπως το σπανάκι, το λάχανο και η λαχανίδα, αφού είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθάει στην καταπολέμηση των ιών.

Κοτόσουπα

Η σούπα εξασφαλίζει στον οργανισμό τα υγρά που είναι απαραίτητα για όταν έχεις πυρετό και πονοκέφαλο και που έχεις αποβάλει σε μεγάλο βαθμό από τον ιδρώτα και την ταραχή, αλλά και θρεπτικά συστατικά, χάρη στο κοτόπουλο και τα λαχανικά που περιέχει. Ακόμη, οι ατμοί που έρχονται πολύ κοντά στο πρόσωπο όταν τρως, βοηθούν να ανοίξουν οι αεραγωγοί σε μύτη και λαιμό, ανακουφίζοντάς σε για τα καλά.

Ψάρι

Τα ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα λιπαρά κυρίως ψάρια, όπως ο σολομός και η σαρδέλα, βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για γρήγορη ανάρρωση.

Ξηροί καρποί

Ο ψευδάργυρος και η βιταμίνης Ε που περιέχου οι ξηροί καρποί βοηθούν κι αυτοί στην ταχύτερη ανάρρωση από το κρυολόγημα και τη γρίπη. Φρόντισε όμως να είναι ανάλατοι.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες που είναι αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες για τον οργανισμό μας. Ακόμη, το κακάο καταπραΰνει τον βήχα και μας δίνει τη γλυκιά γεύση που έχουμε ανάγκη όταν είμαστε στο κρεβάτι!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα