Skip to main content

FOOD

5 τροφές για να πεις «αντίο» στο λίπος στην κοιλιά

Με αυτές θα ενεργοποιήσεις τις καύσεις στον οργανισμό σου



Προσπαθείς να χάσεις το τελευταίο διάστημα βάρος, αλλά και πόντους από την κοιλιά σου, στην οποία έχει συσσωρευθεί περισσότερο από το επιθυμητό λίπος; Τότε να τι μπορείς να καταναλώσεις άφοβα, συμβάλλοντας στο να πεις «αντίο» σε αυτό, φροντίζοντας για την υγεία και τη σιλουέτα σου.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Περιέχει επιπλέον συνδυασμό από φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά, που μειώνουν το αίσθημα της πείνας, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους.

Αγγούρι

Η κερσετίνη που περιέχει το αγγούρι, όπως και η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, απομακρύνει αποτελεσματικά το φούσκωμα, ενώ συμβάλει και στην πρόληψη αυτού. Είναι ακόμη το ιδανικό σνακ που δεν θα επιβαρύνει την σιλουέτα σου, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες και καθόλου λιπαρά.

Καυτερές πιπεριές

Τα πικάντικα τρόφιμα, όπως οι πιπεριές chilly, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, με την επιτάχυνση του μεταβολικού ρυθμού, γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερες καύσεις και απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει λόγω της καψαϊκίνης που περιέχουν, που μειώνουν τη θέληση για αλμυρά και γλυκά τρόφιμα μέσα στην ημέρα.

Τζίντζερ

Ένα ρόφημα με τζίντζερ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το επίμονο πρήξιμο στην κοιλιά και δημιουργεί ακόμη αίσθημα κορεσμού.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων, οδηγούν σε απώλεια περισσότερου βάρους σε σχέση με άτομα που κάνουν παρόμοια διατροφή, αλλά καταναλώνουν ένα διαφορετικό σνακ. Μεταξύ άλλων παρατηρείται επίσης η μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. 

Για καλύτερα αποτελέσματα, μην ξεχνάς πέρα από το να καταναλώνεις τις πάνω τροφές, να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, να επιλέγεις φρέσκα προϊόντα χωρίς περιττά λιπαρά και τεχνητά γλυκαντικά ή ζάχαρη, αλλά και να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών όσο γίνεται.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε